Segueix-nos a les xarxes socials:

33 persones passen la nit en un telefèric avariat al Mont Blanc

Aquest matí han estat totes rescatades, entre elles, un nen de 10 anys

33 persones passen la nit en un telefèric avariat al Mont BlancITALIAN ALPINE RESCUE / HANDOUT

El telefèric del massís del Mont Blanc avariat ahir, que va obligar a passar la nit en el seu interior a 33 persones, ja ha estat reparat i les operacions de rescat han finalitzat, ha informat avui el Gran grup de Gendarmeria d'Alta Muntanya (PGHM) de Chamonix.

El rescat va haver de ser interromput ahir a les 20.45 hora local (18.45 GMT) per raons de seguretat i va ser reprès a primera hora.

Entre els últims 33 turistes rescatats, que van haver de passar la nit a les cabines a més de 3.000 metres d'altitud i amb temperatures que van oscil·lar entre els 5 i els 10 graus, hi havia un nen de deu anys, ha precisat avui el diari "Le Point "en la seva edició digital.

Cinc socorristes, tres gendarmes francesos i dos italians, segons la font, els van acompanyar durant la nit per evitar incidències.

Els turistes bloquejats disposaven de les mantes d'emergència, barretes energètiques i ampolles d'aigua situades de forma permanent en les cabines per a casos de necessitat.

L'incident es va produir al telefèric Helbronner-Courmayer a causa d'uns cables que es van creuar per motius encara indeterminats.

En el rescat van participar helicòpters francesos i italians. El PGHM, que a les 09.00 GMT oferirà el seu informe sobre els fets, ha avançat que, segons la ubicació de les cabines, alguns dels evacuats ahir a la nit van ser portats a la vessant italiana del massís i altres es van quedar al costat francès.

Prem per veure més contingut per a tu