El Fons Monetari Internacional (FMI) no pensa donar més suport a Grècia i planteja aturar la seva aportació a les ajudes per aquest país perquè considera que Atenes no podrà complir els compromisos europeus adquirits, segons informa aquest diumenge el setmanari alemany 'Der Spiegel'. Per tant, segons el rotatiu, la paciència de l'FMI amb Grècia arriba al final i ja ha advertit a la UE que no està disposat a aportar fons addicionals per ajudar el país, una decisió provocaria la fallida del país hel·lè al mes de setembre.

L'FMI ja ha advertit a la UE que no està disposat a aportar fons addicionals per ajudar Grècia. L'organisme dirigit per Christine Lagarde considera que el govern d'Atenes no podrà complir els seus objectius, entre aquests rebaixar al 12% del seu producte interior brut (PIB) el nivell d'endeutament del país fins al 2020, i això implicaria un suport addicional de la 'troica', integrada per la Comissió Europea, el Banc Central Europeu (BCE) i l'FMI, d'entre 10 i 50 milions d'euros. "Molts governs de la zona euro ja no estan disposats a assumir noves càrregues per Grècia", assegura la publicació alemanya.

El setmanari diu que el risc de la retirada de Grècia de la unió monetària està ara en mans dels països de control de la zona euro i assenyala que per limitar el risc de contagi a altres països els governs volen esperar l'inici del nou fons permanent de rescat.