El director de la central nuclear de Fukushima-1, Masao Yoshida, ha dimitit per problemes de salut, segons ha informat la Companyia Elèctrica de Tòquio (TEPCO), operadora de la central, a la cadena estatal NHK.

TEPCO ha informat que Yoshida ha abandonat el càrrec per rebre tractament mèdic, encara que ha refusat revelar la malaltia que pateix, així com els nivells de radiació als quals ha estat exposat per l'accident nuclear a Fukushima-1, al·legant que seria una violació de la seva intimitat.

Per la seva banda, Yoshida només ha revelat a través d'un comunicat que necessita rebre tractament per una malaltia que li va ser diagnosticada en una revisió mèdica rutinària.

A més, s'ha disculpat per abandonar el càrrec en aquest moment, tot just un mes abans que expiri el termini donat pel Govern del Japó per estabilitzar la central nuclear.

Yoshida serà substituït el proper dijous per Takeshi Takahashi, un gestor que fins ara només ha treballat a la seu de la companyia elèctrica.

L'encara director de Fuskushima-1 va aparèixer per primera vegada davant els mitjans de comunicació el passat dia 12, quan les portes de la central es van obrir per als periodistes, vuit mesos després de l'accident nuclear.

Llavors, Yoshida va confessar que després de les explosions dels reactors 01:03 i la incapacitat dels operaris per refrigerar el reactor dos pensem que era el final i fins i tot que en diverses ocasions va creure que moriria.