Un grup de manifestants ha atacat aquest dimarts l'ambaixada del Regne Unit a Teheran, segons informen els mitjans locals i recull la BBC. Els joves han cremat una bandera britànica del recinte diplomàtic i l'han canviat per una de l'Iran, durant una protesta en contra de les sancions que Londres ha imposat a Teheran pels seus programes nuclears.

Els manifestants han tirat pedres i còctels molotov contra l'edifici, i han trencat algunes finestres. La televisió ha mostrat imatges d'un jove amb una fotografia de la reina Elisabet II. A més, diverses informacions apunten que els manifestants haurien retirat o fins i tot cremat documents de l'ambaixada.

Els manifestants, que han protagonitzat enfrontaments amb la policia antidisturbis, cridaven càntics com "l'ambaixada del Regne Unit s'ha d'ocupar" o "mort a Anglaterra", segons les agències.

Diumenge, el parlament de l'Iran va aprovar per una àmplia majoria disminuir les relacions diplomàtiques amb el govern del conservador britànic David Cameron. Teheran reaccionava així a la decisió de Cameron d'imposar majors sancions contra els bancs iranians, en el marc d'una campanya de pressió contra el programa nuclear del país islàmic.

Iran defensa que només desenvolupa energia nuclear per a usos civils i pacífics, però la comunitat internacional l'acusa d'intentar aconseguir una bomba atòmica.