Els treballs d'una màquina excavadora a la xarxa d'aigua potable de Girona a l'alçada del passeig de Canalejas amb carrer de Jeroni Real de Fontclara va deixar sense llum uns 1.800 abonats del Barri Vell ahir al matí. El mateix Ajuntament va admetre que era a causa de les «obres de reposició d'aigua potable». La màquina que treballava pel servei d'aigua hauria malmès una línia elèctrica soterrada que hi ha en aquella cruïlla.

L'incident va començar pocs minuts abans de les deu del matí. La companyia elèctrica Endesa va explicar que immediatament van acudir a la zona per intentar restablir el subministrament. Afirmen que set minuts més tard ja havien tornat el servei a aproximadament 1.200 abonats. La resta, aproximadament uns 600 segons l'empresa, van anar-la recuperant al cap d'una hora. Cap a les onze s'hauria restablert el servei totalment.

Segons la companyia elèctrica, es podrien haver repetit alguns talls posteriorment per tornar els clients a la línia elèctrica original, ja que inicialment, per garantir-los l'electricitat, se'ls va traslladar a una línia alternativa.

L'afectació va ser més important en carrers com ara Ciutadans, Ballesteries, la plaça Independència o la rambla Llibertat. Molts eren comerciants que estaven a les fosques o que patien pel material que tenien en elèctrodomèstics.