LAURA FANALS SALT

n L'Ajuntament de Salt té previst aprovar demà el seu nou Pla Local de Joventut per als anys 2016-2019. Segons ha explicat la regidora de Joventut, Núria Tió, el document, que regirà les polítiques de joventut a la vila durant els propers tres anys, compta amb tres eixos principals: emancipació; cohesió social i equilibri territorial i participació, a partir dels quals s'estructuren les diferents propostes. Entre els principals objectius hi ha la promoció d'estils de vida saludable entre els joves del municipi; augmentar la difusió de la informació als joves; millorar l'índex d'èxit escolar dels joves per tal que aconsegueixin una major qualificació professional i puguin tenir unes millors taxes d'ocupabilitat; potenciar la seva inserció laboral; facilitar-los l'accés a l'habitatge i a la cultura; fomentar el seu accés i participació en activitats de lleure i esportives; garantir la igualtat d'oportunitats dels joves en la participació dels projectes col·lectius i fomentar la participació ciutadana dels joves a totes les fases vinculades al desenvolupament de la política pública.

Tió destaca que el pla ha estat fruit del consens entre els diferents agents, ja que s'han fet jornades de participació a les quals van assistir joves, entitats del poble i del tercer sector, polítics i tècnics. A partir d'aquí, entre totes les propostes s'han escollit les que es portaran finalment a terme. En aquest sentit, Tió indica que algunes de les peticions, com per exemple la construcció d'un skate park o la creació d'una targeta jove d'autobús, no es podran dur a terme per falta de pressupost, però que l'Ajuntament les tindrà molt en compte. En canvi, sí que es podran dur a terme altres peticions, com per exemple fer un street workout o recuperar el projecte Futbol Net.

La regidora també ha destacat que l'àrea de Joventut és molt «transversal» i que per tirar endavant els projectes caldrà la col·laboració de les altres regidories. Per això, té previst reunir-se periòdicament amb la resta de regidors i tècnics perquè s'hi impliquin i puguin tirar els projectes endavant.

El nou Pla Local de Joventut té en compte la nova realitat social de Salt, en què el municipi perd població en lloc de guanyar-me, com havia succeït en els darrers anys.