Xavier Nicolazzi i Angelats va ser reelegit ahir president de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, per als propers quatre anys, en una assemblea celebrada al matí on va tenir un suport pràcticament unànime tot i que inicialment s'hi presentava una altra candidatura.

L'assemblea va comptar amb la presència de més de 35 persones que representaven els interessos de prop de 90 agremiats i on es va aprofitar per fer balanç de la feina feta per l'Associació durant aquest any 2011 i es van explicar els projectes previstos de cara a l'any vinent. En l'assemblea també es va votar aprovar els nous estatuts, on, entre altres elements, es permetia als qui ja han estat presidents dos mandats poder tornar-se a presentar (fins ara no era possible).

Aquest punt havia generat certa polèmica perquè l'altre candidat a presidir l'entitat, Carles Mallart (de l'Hotel Llegendes), havia denunciat irregularitats en considerar que els canvis eren un "vestit a mida" per permetre que Nicolazzi es tornés a presentar.

La polèmica va revifar ahir. Mallart volia entregar una carta als presents a l'assemblea on indicava aquestes irregularitats, però se li va denegar poder-ho fer per considerar que s'hauria d'haver avisat abans per incloure-la a l'ordre del dia. Tot i que se li va permetre llegir-la en veu alta, ell va refusar-ho.

L'assemblea, en votació secreta, va decidir per 87 vots a favor i 3 en contra renovar els estatuts de l'associació, adequant-los a la normativa de la Generalitat. Amb els estatuts aprovats, Carles Mallart va decidir retirar la seva candidatura.

En la segona votació amb vot secret de l'assemblea, ja referent a les eleccions a la presidència, la candidatura de Xavier Nicolazzi (Hotel Peninsular) va vèncer per 82 vots a favor, 5 vots nuls (que corresponien al seu rival que acabava de renunciar) i 1 vot en blanc.

La nova Junta Directiva de l'Associació estarà formada per Toni Vallory (Cocolino), Anna Maria Giralt (Can Carreras del Mas), Jordi Mias (Hotel Carlemany), Esther Solà (Hotel AC Palau de Bellavista), Quim Hugas (Grup Boira) i Jordi Ribas (Cal Ros). Les noves incorporacions a l'equip de Nicalazzi són: Iolanda Bustos (La Calèndula), David Fraga (NH Girona) i Marta Margarit (Pensió Margarit).

Xavier Nicolazzi, va obrir les portes a tots els agremiats per participar de les idees i projectes de l'Associació, aconseguir "un gremi més fort, que pugui realitzar cada vegada més accions i que esdevingui més representatiu". Nicolazzi va accedir a la Junta fa vuit anys i després de la renúncia de Fulgenci Garcia va iniciar la presidència, fa més de set anys.