Esquerra Republicana ha escollit Josep Soler i Aguilar com a candidat a l'alcaldia de Salt per les eleccions del proper 22 de maig. Soler, que en l'actualitat ja és tinent d'alcalde de Serveis de Ciutat i Atenció Ciutadana, succeirà com a alcaldable Joan Boada, que ahir es va mostrar satisfet de l'obra de govern dels darrers 4 anys.

ERC va augurar que repetiran els resultats que estan obtenint des de fa anys: dos regidors. Joan Boada va assenylar que "és el nostre sostre i el nostre terra. Haurem d'aspirar a superar el sostre. Però serà complicat". Boada també va explicar que l'elecció de Josep Soler s'emmarca en el processos habituals de renovació d'Esquerra Republicana a Salt per tractar de mantenir també l'experiència de govern.

Sobre els possibles pactes ?postelectorals, el candidat Soler va admetre que "tant per confiança com per lleialtat, ens hem entès bé amb el PSC", però no va descartar altres possibilitats. Tot i això, ?Jordi Viñas, responsable de l'executiva de política municipal, va afirmar que no faran cap pacte amb ?partits que facin plantejaments ?xenòfobs, ni s'entendran amb cap altres ?formacions que busquin aquests partits per sumar majories.

Josep Soler i Aguilar viu a Salt des del 1973 i poc després s'implica en diverses accions ciutadanes, entrant a formar part de la junta de l'associació de veïns de Salt, on va arribar a ser el president coincidint amb els darrers anys de la dictadura franquista, i primers anys de la transició a la democràcia, moment en el qual l'associació de veïns, a banda de reivindicar la independència de Salt, també s'implica fortament en la defensa de les llibertats i drets socials, polítics i ciutadans, per fer front a pressions polítiques, policials i fins i tot judicials.

Després de la transició es va allunyar de la militància veïnal per dedicar-se a l'activitat professional, basada en l'exercici de l'enginyeria. Actualment és cap del Servei d'Obres i Manteniment de la Universitat de Girona.

La seva entrada en política es va produir el 2007, a proposta ?d'Esquerra, quan va participar com a número 2 en la llista de la candidatura municipal. En la seva gestió actual s'encarrega dels serveis de recollida de residus, neteja viària, serveis de manteniment i ?jardins i via pública, gestió ?energètica d'edificis i instal·lacions ?municipals, creació de l'oficina de queixes i suggeriments, i altres pròpies de l'àrea de Serveis Públics.