El desgavell del rescat de 27 cadells de dins d'un cotxe de Girona ha durat diversos dies. Els animals van ser trets dimecres del vehicle on feia almenys tres dies que estaven tancats i una entitat protectora d'animals va escriure en diverses ocasions per tal d'assegurar-se la custòdia temerosa que pogués passar quelcom als animals.

L'entitat assegura que va escriure dijous i divendres a l'Ajuntament però que no va obtenir cap resposta. Els cadells van acabar a la gossera municipal al polígon de Mas Xirgu i la nit de diumenge a dilluns una dotzena de cadells havien desaparegut. I hi ha indicis que van ser robats.

Animals en dos cotxes

Tot va començar el dimecres 2 de febrer. Una persona vinculada a la protecció d'animals va veure un grup de gossos adults a dins d'un cotxe. Quatre eren de raça perillosa i tenien un estat físic bastant deplorable. Malgrat l'avís, asseguren que la policia no va es va preocupar en excés per la denúncia. L'endemà, aquell cotxe ja no hi era. No obstant això, a la zona hi havia un altre cotxe i aquest cop hi havia cadells al seu interior.

Després de noves comunicacions entre l'entitat i la policia, finalment es va decidir intervenir, no sense insistència de l'associació. El cos policial va acabar rescatant els cadells de diverses races (pomerània, yorkshire, caniches i un chiuahua, pit bull, bull terrier i rottweiller) i va acabar denunciant una persona que presumptament seria el responsable dels animals. Actualent s'està intentant determinar quina relació hi ha entre aquesta persona i els dos vehicles.

Un representant d'aquesta associació protectora lamentava ahir els diferents entrebancs que ha han patit en tot el procés i que ha acabat amb la desaparició d'una dotzena dels animals. "La gossera no té condicions per tenir tots aquests cadells, encara esperem, després els ajuntaments es queixen de la saturació de les gosseres, però hi ha tan poc sentit comú", es queixava. Després de molts intents de provar de posar-se en contacte amb algú de l'Ajuntament per tal d'aconseguir la custòdia dels cadells, tot just ahir el regidor de Medi Ambient, Enric Pardo (ICV-EUiA), va posar-se en contacte amb l'entitat indicant que no podien cedir-los els animals perquè tot plegat estava en un procés judicial. La representant de l'entitat, però, insisteix que ells simplement demanen tenir-ne la custòdia, per tal de mantenir-los mentre es resol la via judicial. "Ja s'ha vist què ha passat, n'han robat uns quants" lamentava.

L'home està imputat per una falta de maltractaments i abandonament d'animals domèstics. Aquesta mateixa persona té antecedents per accions semblants. Molts cops, els venedors il·legals aprofiten la xarxa per vendre els animals.