El pricipal grup de l'oposició a l'Ajuntament de Girona, Convergència i Unió (CiU), va posar en dubte el procés iniciat per l'equip de govern per legalitzar la urbanització del Pla de Baix Domeny. El ple aprovava ahir tres punts que pretenien arranjar la situació deixant sense validesa un conveni i fent dues modificacions puntuals, però els nacionalistes, per boca del ?regidor Joaquim Oliva, troben que la solució adoptada és poc "ortodoxa".

El conveni que ahir es va decidir "rectificar" permet a les demandants (amb una finca afectada) obtenir més sostre edificable i queden incorporades a tot el pla urbanístic (fins ara anava segregada), segons va assenyalar la nova tinent d'alcalde d'Urbanisme, Isabel Salamaña. D'aquesta manera, la regidora socialista va admetre que es "resol un error" del passat, quan Joan Pluma era regidor. És fruit d'aquest canvi en el conveni que es tiren endavant dues modificacions: aprovar inicialment la modificaicó puntual del Pla Parcial del Sector Pla de Baix Domeny i modificar també inicialment el projecte de reparcel·lació del mateix sector ja que la finca afectada ara forma part del mateix Pla.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anul·lar fa més d'un any i mig el procés del Pla Parcial de Baix Domeny per una qüestió de forma. El pla parcial es va donar per definitiu l'any 2005, quan la revisió del Pla General aprovada el 2002 no va ser definitiva fins al 2006, any en què es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Segons va recordar Salamaña, la sentència no qüestionava el fons del procés urbanístic sinó la forma (ja que el Pla General amb què es basava el Pla Parcial encara no era vigent). Per això considera que amb totes les modificacions aprovades es "resol la desprotecció en la qual ens podríem trobar i dota l'Ajuntament de seguretat jurídica", ja que els propietaris veuen "reparat el seu perjudici" i no seguiran cap nou procés judicial.

La portaveu del PP, Concepció Veray, va lamentar que fa uns mesos, quan van preguntar sobre tot el procés, Pluma els va assegurar que no hi hauria cap problema i que tot era correcte i que ara se'ls demanava el suport "per reparar un error".

Mentrestant, pel regidor de CiU Joaquim Oliva, la manera de corregir la nul·litat del procés és poc "ortodoxa". Segons ell, l'equip de govern hauria de tornar a aprovar de nou tot el Pla Parcial i aprofitar per incloure-hi totes les modificacions, tenint en compte que ara el Pla General ja és vigent, i no mantenir un Pla Parcial anul·lat per una sentència del TSJC i fer-hi canvis amb l'objectiu que d'aquesta manera sigui vàlid.

Oliva va posar en dubte que els propietaris de la resta del sector, a excepció dels demandants, hagin donat el vistiplau a aquests canvis i va preguntar si estarien d'acord amb els canvis en la reparcel·lació. La tinenta d'alcalde d'Urbanisme va assenyalar que el procés "no perjudica cap propietari": En l'aspecte econòmic va revelar que fins i tot hauran de pagar menys, ja que "el repartiment els afavoreix".

Els canvis van tenir el vot afirmatiu dels socis de govern (PSC, ERC i ICV), el vot en contra de CiU i l'abstenció del PP. Per cert que, inicialment es parlava de"deixar sense efecte" el conveni amb les propietaries però arran dels dubtes d'Oliva sobre la legalitat de fer-ho en un ple, la secretària va aconsellar canviar-ho per "rectificar".