L'èxit del sistema de lloguer de bicicletes municipal de Girona, la Girocleta, ha portat l'Ajuntament a comprar cent noves bicicletes per equilibrar alguns desajustaments. En determinades hores del dia en algunes estacions no en quedaven i, en canvi, en altres indrets s'anaven acumulant. Això provocava que l'empresa que gestiona la Girocleta hagués de desplaçar bicicletes d'un punt a l'altre sistemàticament cada dia.

Els casos més clars, segons ha explicat la tinent d'alcalde de Mobilitat, Isabel Salamaña, s'han detectat a les estacions del Centre Cívic Pla de Palau i a la que està situada a la cruïlla dels carrer Emili Grahit i Migdia. Al matí els usuaris l'agafen per desplaçar-se a altres punts i les estacions queden buides. Molts d'aquests van a la plaça Catalunya. Per contra, al migdia, la plaça Catalunya queda pràcticament sense bicicletes perquè es fa el recorregut a la inversa. Amb les cent noves adquisicions i amb més anclatges es vol evitar aquests "buits".

Actualment la Girocleta té vuit estacions: a la plaça Catalunya, a l'estació d'autobusos, al Centre Cívic Ter, a l'avinguda Ramon Folch (als jutjats), al pont del Dimoni, a la cruïlla entre el carrer Emili Grahit i el carrer Migdia, a la plaça Pere Calders i al Centre Cívic Pla de Palau. Van començar amb 160 bicicletes i 200 anclatges. No obstant això, Isabel Salamaña ja va avançar fa uns mesos que, de moment, se n'afegiran dues més: una a la part baixa de l'avinguda Pericot, al barri de Montilivi, que tindrà vint anclatges i una altra a la plaça Miquel de Palol, al sector del Güell-Devesa, amb una trentena d'anclatges. Les dues noves estacions es posaran en marxa durant el mes de setembre.