El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Pluma (PSC), manté que els propietaris de les cases de l'Onyar del carrer de l'Argenteria paguin les obres de reforma perquè es tracta d'una propietat privada. Pluma sosté que "com a imatge de la ciutat, l'Ajuntament ha ajudat en la recerca de les subvencions, però l'obligació dels propietaris privats és la de mantenir l'edifici. El representant del govern es va reunir amb els veïns del carrer Argenteria dimarts passat i els va concretar que encara no se'ls ha explicat el projecte del tram perquè queden molts mesos perquè es posi en marxa. Tot i això, va remarcar que "tan bon punt ens han demanat una reunió, hem accedit a fer-la perquè és bo parlar-ne".

L'Associació de Veïns de la Rambla i l'Argenteria va criticar la rehabilitació de les façanes de colors del riu Onyar que impulsa l'Ajuntament de Girona. El secretari de l'entitat veïnal, Josep Lluís Quintana, assenyalava que oficialment ningú els havia explicat el projecte i que els veïns no havien estat avisats de la intenció municipal de la reforma de les façanes, tot i que ha pogut veure per la premsa que des de fa quasi un any es parla del projecte. Josep Lluís Quintana indica, també, que l'Ajuntament no posi "ni un cèntim" en la reforma de la imatge més típica de la ciutat i entén que en tractar-se de temes d'aparença hi hauria d'invertir. "Si fos un tema estructural", assenyala, sí que seria qüestió dels propietaris.

El regidor socialista va advertir que "els veïns creuen que només han de mantenir l'estructura però no la pintura", mentre que l'Ajuntament considera que es tracta de la façana en el seu conjunt i la pintura també hi queda inclosa. També els va assenyalar que "les façanes que donen a la Rambla estan molt millor cuidades que les que donen al riu".

Pluma va explicar als propietaris que "en les poques setmanes els presentarem els números de tota l'operació i llavors podran asseure's i començar a parlar amb els tècnics". En aquest sentit, va advertir que "al carrer de les Ballesteries quan van veure el projecte van entendre que estaven molt pitjor del que semblava".