El Congrés dels Diputats va aprovar ahir que se cedeixi l'ús d'una part de la Subdelegació del Govern per ampliar el CEIP Eiximenis. L'acord entre CiU i PP va afavorir l'aprovació de la mesura ja que la resta de grups (PNB, ERC i CC) es van sumar a la proposta. Només els diputats socialistes van votar en contra al·legant que "s'ha de respectar el diàleg institucional" i en el cas del CEIP Eiximenis s'havia de comprovar si els espais de l'edifici governamental és adequat per utilitzar-ho com a centre educatiu.

La diputada de CiU per Girona Montse Surroca va acordar amb el PP una esmena en la que en lloc de la cessió de la propietat,la Subdelegació no canviaria de mans però es permetria l'ús a l'Ajuntament per ampliar el centre.

A l'acord s'hi arribava després de diverses hores en les quals el PSC havia tractat d'evitar l'acord entre el PP i CiU. El diputat del PSC Àlex Sáez va insistir que era necessari deixar la porta oberta als acords entre les institucions i "no imposar una proposta des d'una comissió del Congrés".

L'esmena del PP, que al final va ser l'acord aprovat per tots els grups, va ser defensada per un diputat en continu contacte amb la portaveu municipal del PP, Concepció Veray. La representant popular considerava que el més important era la cessió d'ús i no era imprescindible la propietat.

La diputada de CiU Montse Surroca entén que ara que ja s'ha fet el trasllat del gruix dels serveis de la Subdelegació cap a l'edifici on hi havia l'antic Banc d'Espanya, seria el moment d'aprofitar l'espai que ha quedat buit. El col·legi Eiximenis toca paret amb paret amb l'antiga Subdelegació del Govern i té una manca d'espai que no li permet ni tan sols tenir un gimnàs i que obliga a fer l'estona de pati en tres torns.