Segueix-nos a les xarxes socials:

El Call acull la X Jornada Europea de Cultura Jueva amb diferents activitats

El Patronat del Call de Girona celebra aquest cap de setmana la desena Jornada Europea de la Cultura Jueva. Al llarg del dia d'avui i demà es realitzaran activitats obertes al llarg del dia, des de tallers infantils, exposicions fins a tallers de dansa. Girona, com a membre de la Red de Juderías de España, participa en aquesta activitat anual celebrada a tot Europa.

En el marc de la X Jornada es presentarà l'exposició Visats per la llibertat -homenatge als diplomàtics de nacionalitat espanyola que durant la II Guerra Mundial van ajudar els jueus perseguits -, així com el llibre La ija i la madre komo la unya i la carne a càrrec de les autores, Matilde Gini Barnatán i Viviana Rajel Barnatán.

Les activitats començaran a les deu del matí amb una jornada de portes obertes al Museu d'Història dels Jueus, que inclou una visita lliure a la col·lecció permanent i a l'exposició temporal Visats per a la llibertat. Al matí hi haurà contes i llegendes de la tradició jueva, a càrrec de Va de Contes, amb un petit esmorzar per a la mainada. A la tarda, hi haurà un taller de danses populars jueves. Per demà, el Museu tornarà a oferir una jornada de portes obertes. Al matí es presentarà de nou el llibre i hi haurà un recital i lectura de poemes a càrrec de les autores. També hi haurà la visita ?guiada La Regina fa festa: festivitats i tradicions a la Girona jueva.

Prem per veure més contingut per a tu