Segueix-nos a les xarxes socials:

Jenni Hermoso es pronuncia sobre la polèmica pel petó de Rubiales

Jenni Hermoso es pronuncia sobre la polèmica pel petó de RubialesEFE

Jenni Hermoso ha reaparegut dies després de la polèmica a través d’un comunicat conjunt amb el sindicat majoritari del futbol espanyol, FUTPRO. «El meu sindicat FUTPRO, en coordinació amb la meva agència TMJ, s’estan encarregant de defensar els meus interessos i ser els interlocutors sobre aquest assumpte», diu a l’escrit. Amanda Gutiérrez, presidenta del FUTPRO, es reunirà dilluns amb la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, per tractar el cas.

«Des de FUTPRO expressem la nostra ferma i rotunda condemna davant conductes que atemptin contra la dignitat de les dones», relata el comunicat. «Des de la nostra associació demanem a la Reial Federació Espanyola de Futbol que implementi els protocols necessaris, vetlli pels drets de les nostres jugadores i adopti mesures exemplars. És essencial que la nostra selecció, actual campiona del món, estigui sempre representada per figures que projectin valors d’igualtat i respecte en tots els àmbits. És necessari continuar avançant en la lluita per la igualtat, una lluita que les nostres jugadores han liderat amb determinació, portant-nos a la posició en la qual ens trobem avui», afegeix

A més, FUTPRO demana al Consell Superior d’Esports que, dins de les seves competències, recolzi i promogui activament la prevenció i intervenció davant l’assetjament o abús sexual, el masclisme i el sexisme

Reunió amb Yolanda Díaz

Minuts abans del comunicat, el sindicat ha anunciat que dilluns la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, es reunirà amb Amanda Gutiérrez, presidenta del sindicat majoritari del futbol femení espanyol, FUTPRO, i una delegació del seu equip de treball.

L’objectiu de la trobada és endinsar-se en la situació en la qual es troben les condicions laborals de les jugadores i continuar abordant de manera conjunta accions que garanteixin que fets com els ocorreguts a la final de la Copa Mundial femenina de futbol, celebrada a Sidney, siguin degudament sancionats. «El futbol també és una professió que ha de comptar amb condicions dignes i amb espais lliures de violències masclistes», acaba el comunicat.

Prem per veure més contingut per a tu