Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

El millor croissant de mantega de l'Estat l'ha fet un pastisser figuerenc a Barcelona

Andreu Sayó, de la pastisseria Brunells, ha guanyat la 13a edició del concurs Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya

El millor croissant de mantega de l'Estat l'ha fet un pastisser figuerenc a BarcelonaARXIU PERSONAL

El figuerenc Andreu Sayó s'ha proclamat guanyador del XIII Concurs Millor Croissant de Mantega d'Espanya, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. A més del prestigi, el pastisser, que treballa a la històrica Pastisseria Brunells de Barcelona, s'emporta un premi de mil euros.

El croissant de mantega d'Andreu Sayó (Arxiu personal)

Andreu Sayó, de 41 anys, es dedica a la pastisseria des de fa relativament poc, des que va decidir aparcar la seva professió de biòleg i els projectes d'educació ambiental per dedicar-se de ple a elaborar brioxeria. Per a ell, el premi ha estat "una gran sorpresa". "Avui no ha parat d'entrar gent a la pastisseria. Si en un dia normal coem uns cent croissants de mitjana, avui ja en portem venuts 800 o 900", somriu el pastisser, justament el dia després d'haver guanyat el premi.

Aquest any, 53 pastisseries han participat en aquest certamen, que té per objectiu incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers en matèria de brioixeria, específicament d'un producte tan emblemàtic com el croissant, reconeixent així la professió i la qualitat de la pastisseria artesana del país.

Prem per veure més contingut per a tu