Segueix-nos a les xarxes socials:

Els perills que amaguen els draps de cuina

Els utilitzem per assecar estris o netejar superfícies, però són un niu de bacteris

Els perills que amaguen els draps de cuinaGetty Images

Qualsevol que passi un temps en la cuina sap la importància de tenir un drap a prop per mantenir l'ordre i la neteja. Però, sabem el que pot arribar a contenir un drap de cuina?

Els draps, també les baietes, assequen i netegen estris i superfícies i en conseqüència es converteixen en uns perfectes transportadors de bacteris, gèrmens...

Segons un estudi de l'Agència de Protecció Sanitària britànica (HPA), el 56% dels draps analitzats en 120 establiments d'Anglaterra contenien nivells altíssims de bacteris, sobretot enterobacterias com E.coli, Staphylococcus aureus i Listeria.

Com es propaga?

Rentar el drap de cuina de forma assídua és necessari però no suficient. Els draps es converteixen juntament amb les mans, els ganivets o la taula de tallar, una de les principals vies de formació i propagació de bacteris patògens en els aliments. Si un drap no està net, els bacteris poden passar a les mans i d'elles a les superfícies o utensilis de la cuina.

Com reduir els riscos?

  • Separar els draps que s'usen a les àrees on es manipulen aliments crus, de les zones d'aliments cuinats.
  • No assecar-se les mans amb un drap que abans s'hagi usat per manipular aliments crus, com carn o peix.
  • Desinfectar-los amb freqüència (no sobrepassar les 24 hores d'ús), encara que no és garantia que els bacteris no tornin a aparéixer.
  • Substituir-los per paper de cuina. En ser d'un sol ús es redueix el risc que els bacteris romanguin en una àrea, estri o aliment. Es recomana utilitzar el paper de cuina per a tot: assecar-se les mans, netejar els fogons, assecar la taula...
  • Evitar la humitat ja que és un gran aliat dels patògens.

Aquestes pautes són vàlides per a baietes o draps, la conservació dels quals ha de fer-se una vegada que s'hagin netejat bé amb sabó o lleixiu i s'han assecat.

Ara ja ho saps; potser el més brut en una cuina no siguin els plats havent dinat, sinó els draps de cuina, baietes, fregalls... Presumeix de cuina neta i evita sempre la humitat, que és el mitjà natural dels bacteris.

Prem per veure més contingut per a tu