Segueix-nos a les xarxes socials:

Portbou

Portbou celebrarà xerrades amb motiu del 80è aniversari de la Guerra

El propòsit serà analitzar el fenomen dels conflictes civils armats des de l'inici del segle XX

Es presenta el Col·loqui Internacional Walter Benjamin, 2016, que tindrà lloc els dies 30 de setembre, 1 i 2 d’octubre a Girona a Portbou. Aquest col·loqui l’organitza la Càtedra Walter Benjamin de la Universitat de Girona i el Museu Memorial de l’Exili, amb la col·laboració de L’ICIP (Institut Català Internacional per la Pau) i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, l’EUROM (European Observatory on Memories) de la Universitat de Barcelona i la Universitat de Perpinyà.

'Les Guerres Civils a l’Època Contemporània' serà el tema a tractar en un col·loqui interdisciplinari i exhaustiu que té el propòsit d’analitzar el fenomen dels conflictes civils armats des de l’inici del segle XX fins a la mateixa actualitat. Stathis N. Kalyvas (Universitat de Yale), Robert Gerwarth (Centre for War Studies, University College Dublin), Rafael Grasa (Universitat Autònoma de Barcelona) o Ricard Garcia-Vilanova (fotoperiodista) figuren entre una extensa nómina de ponents.

Amb motiu del 80ê aniversari de la Guerra Civil espanyola, es dedicarà una atenció especial a aquell esdeveniment històric que continua tenint una forta presencia en la memòria col·lectiva.

Així mateix, el diumenge 2 d’octubre es portarà a terme la ruta a peu de Banyuls a Portbou. Un projecte de la Nau Coclea que comptarà amb una intervenció artística.

Tant per assistir al Col·loqui com per a participar en la caminada cal inscriure’s prèviament. Trobareu la informació als documents que s’adjunten.

Prem per veure més contingut per a tu