Segueix-nos a les xarxes socials:

Santa Creu 2016

La Mostra Floral deixa veure per dins la Casa Nouvilas de Figueres

Els especialistes en flors i plantes, amb la seva sensibilitat, estil i talent, han omplert de vida els racons de la casa

La Mostra Floral deixa veure per dins la Casa Nouvilas de FigueresBORJA BALSERA

La casa Nouvilas és una antiga construcció senyorial del segle XIX, un dels edificis arquitectònics més destacats de Figueres, amb elements ornamentals d'estil neoclàssic i amb una escala noble interior. Els espais elegants de la mansió del carrer Nou han inspirat els floristes i jardiners a dissenyar els conjunts florals de la Mostra d'Art Floral de les Fires i Festes de la Santa Creu, que s'inaugura aquest divendres, 29 d'abril, a les 19.00 hores, i es pot visitar -l'entrada és lliure i gratuïta- fins al 3 de maig.

L'exposició -comissariada, com és habitual, per Dolors Pujol, Dolors Viñolas i Margarita Cotcho- té com a centres d'interès, com expliquen elles mateixes, la mateixa arquitectura de l'edificació noble i la tendència 'vintage'.

Els especialistes en flors i plantes, amb la seva sensibilitat, estil i talent, han omplert de vida, durant cinc dies, els racons de la casa. D'aquesta manera, les plantes donen, en aquesta ocasió, un toc molt especial a la decoració domèstica.

Una visita privilegiada

El primer dia de la mostra, aquest divendres 29 d'abril, a les 10.00 hores, s'espera la visita de representants de dos grups de professionals del món de les flors: Els Amics de les Flors de Girona i els Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat. Per a les comissàries de l'exposició floral, comptar amb la presència de representants d'aquests dos col·lectius a la mostra figuerenca dóna un plus de qualitat a la proposta.

La Mostra d'Art Floral, que està organitzada pel Gremi de Floristes de Figueres i Comarca i l'Ajuntament de la ciutat, s'obre en horari ininterromput des de les 10 del matí fins a les 9 del vespre cada dia.

La casa Nouvilas va ser construïda el 1885 per Josep Gironella Budó, de Figueres, que era joier, i el seu mestre d'obres va ser Josep Cordomí. Tot seguit, va passar a mans de la família noble dels Nouvilas, que disposava també d'importants propietats a Castelló d'Empúries, Rabós d'Empordà, Vilanova de la Muga i un molí a la vall de Sant Quirze de Colera.

Prem per veure més contingut per a tu