Segueix-nos a les xarxes socials:

Ensenyament

Vuit alumnes del Narcís Monturiol, en una trobada europea a Letònia

L'institut figuerenc ha estat l'únic representant de l'Estat espanyol en participar en la trobada europea Euroweek

Vuit alumnes del Narcís Monturiol, en una trobada europea a LetòniaINS NARCÍS MONTURIOL

L'Institut Narcís Monturiol de Figueres ha estat l'únic centre educatiu de l'Estat espanyol que ha participat en la trobada d'escoles europees Euroweek. Vuit alumnes de l'institut han participat a la 24ena edició d'aquest esdeveniment cultural, que aquest any ha tingut lloc a Gulbene (Letònia).

Aquestes trobades anuals, que es van iniciar a Bèlgica el 1992 de la mà del professor Jean-Pierre van Wijnsberghe, s'han anat portant a terme de manera ininterrompuda als diversos països de la Unió Europea. Cada estat de la Unió té una escola que hi és representada i en el cas de l'Estat espanyol és l'Institut Narcís Monturiol de Figueres, que es va unir a aquesta xarxa d'escoles l'any 2000.

"L'objectiu de l'Euroweek és posar en contacte alumnes i professors de centres de secundària de tot Europa per tal que vegin la Unió Europea com una entitat tangible, debatin i treballin junts sobre temes actuals que afecten el país, es comuniquin en llengua anglesa i coneguin els sistemes educatius i trets culturals dels diferents països", explica la coordinadora d'activitats i serveis de l'Institut Narcís Monturiol de Figueres, Raquel Feliu.

El país organitzador s'encarrega d'elaborar un programa d'activitats, de recaptar els fons que calen i de proporcionar allotjament en famílies als 160 alumnes i 40 professors que hi participen.

Entre les activitats que s'han dut a terme durant una setmana, cal destacar una mostra de danses tradicionals, una mostra gastronòmica, una plantada d'arbres i diverses visites a llocs d'interès cultural, històric i ecològic de Letònia. Totes les delegacions han estat rebudes per les autoritats locals i regionals.

Prem per veure més contingut per a tu