Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Encesa dels llums dalinians

Organitzen visites guiades per descobrir la història d'aquests 270 punts d'il·luminació inspirats en Salvador Dalí

Encesa dels llums daliniansEMPORDA.INFO

Figueres donarà la benvinguda al Nadal aquest dissabte, 29 de novembre, amb l´encesa dels 270 llums nadalencs inspirats en dibuixos de Salvador Dalí. L´acte començarà a les sis de la tarda, a la placeta baixa de la Rambla, i comptarà amb una actuació de la coral de l´escola Sant Pau, castanyada per a tothom, a més de l´assistència d´un protagonista molt especial com en Fumera.

La presentació anirà a càrrec de Bel Bellvehí i Anna García, Guies de Turisme de Figueres, i que per segon any consecutiu organitzen "Nadalí", una visita guiada familiar per descobrir la història que s´amaga darrere dels llums dalinians. Un recorregut d´una hora i mitja pels carrers del centre, apta per a tots els públics, que amb la complicitat de comerciants, hotelers i restauradors, serveix per descobrir les felicitacions de Nadal creades per Salvador Dalí i que inspiren l´enllumenat nadalenc a la capital de l´Alt Empordà.

Les visites es faran els dies 5, 6, 7, 13, 20, 21, 27 de desembre i 3 i 4 de gener, a partir de les 17.45 hores. Les places són limitades i els interessats es poden inscriure a l´Oficina de Turisme (972 50 31 55 / turisme@figueres.org).

Llums dalinians i sostenibles

Des del 2008 el Govern municipal ha pres diferents decisions per estalviar en el cost econòmic i energètic dels llums dalinians de Nadal. En l´aspecte econòmic el 2008 el seu muntatge va costar 208.000 euros, mentre que des del 2011 el cost és de 49.000 euros anuals, i durant aquest període s´han convertit totes les figures a leds, amb el corresponent estalvi energètic. Els llums nadalencs estaran en funcionament del 29 de novembre al 6 de gener, de 18 a 23 hores.

Prem per veure més contingut per a tu