Segueix-nos a les xarxes socials:

Quant guanya un àrbitre de Primera Divisió?

Els col·legiats reben ingressos fixos i variables, depenent dels partits que arbitrin

Quant guanya un àrbitre de Primera Divisió?EFE

Sovint criticats, però imprescindibles en qualsevol partit, els àrbitres són els encarregats d'impartir justícia sobre el terreny de joc. No és fàcil i innovacions tecnològiques com el VAR en el futbol d'elit, o l'Instant Replay, en el bàsquet, ajuden a mitigar els errors. Ara bé, t'has preguntat mai quant cobra un àrbitre? Què rep a final de més un col·legiat de Primera Divisió espanyola?

Ingressos fixos i variables

Els àrbitres cobren un fix mensual de 12.500 euros, arbitrin algun partit o no; a més, per cada matx dirigit sobre el terreny de joc ingressen 4.200 euros més, mentre que, per ser l’àrbitre del VAR a la seu de la Federació a Las Rozas, aquesta quantitat es redueix fins als 2.100 euros per partit.

Per tant, si calculem que un col·legiat dirigeix una mitjana de 20 partits per temporada en un estadi i assisteix en 20 més a la sala del VAR, i ho sumem al fix mensual, la quantitat anual que ingressa cada col·legiat queda a prop dels 300.000 euros. .

També cal tenir en compte que els àrbitres internacionals afegeixen 7.000 euros que la UEFA paga per cada partit dirigit a la Champions League. Aquesta és una quantitat molt important i que fa que, a més del prestigi que suposa arbitrar a la categoria internacional, molts àrbitres suspirin per arribar-hi.

Prem per veure més contingut per a tu