Segueix-nos a les xarxes socials:

Pas endavant del Girona tot i una nova derrota

?Millora insuficient de l'equip entrenat per Àlex Formento davant el Navarra ?Sisena derrota dels gironins en aquesta segona fase de competició que encara fa molt més difícil la lluita per l'ascens

Pas endavant del Girona tot i una nova derrotamarc martí

El Bàsquet Girona va tornar a encaixar una nova derrota, i ja en suma sis en aquesta fase de competició de LEB Plata, per només una victòria. És cert que ahir al conjunt d'Àlex Formento se'l va veure més concentrat tot i anar a remolc durant tot el partit, però al final els nervis i un Basket Navarra molt sòlid van fer que Fontajau no pogués veure una victòria dels seus (81-90).

Els nervis van començar a Fontajau quan el conjunt visitant aconseguia un avantatge de sis punts en l'equador del primer període (6-12). Els fantasmes tornaven a aterrar sobre el Girona, que no es podia permetre una nova ensopegada si encara volia tenir opcions de poder lluitar per l'ascens a LEB Or. Tot i que els locals van retallar distàncies, al final del primer quart hi tornava a haver sis punts de marge per als navarresos (19-25).

Xavi Costa va ser l'encarregat de fer saltar el públic de Fontajau. Primer, empatant el duel a 30 amb un triple després que els locals anessin a remolc durant bona part del partit. Ho va tornar a fer amb una cistella de dos per empatar el partit a 37, després que els visitants encadenessin un parcial de 0-7. Llavors, va ser Jordi Trias qui a falta de poc més d'un minut per arribar al descans posava per primer cop els de Formento per davant (40-39). Però Giano, amb dos triples, s'encarregava de posar els locals, l'últim amb suspens, de nou per davant passats els dos primers quarts (42-45).

Després del descans, no van trobar la manera de posar-se de nou per davant. Tot i que els gironins s'aproximaven a dos punts, els navarresos sabien reaccionar i tornar a agafar un avantatge més còmode al seu favor. Els de Formento van arribar a estar a un punt dels rivals (60-61), però en els dos últims minuts i escaig del tercer període els visitants van tornar a marxar en el marcador (61-68).

Quedaven 10 minuts per capgirar el partit i el Bàsquet Girona no es va rendir. En els tres primers minuts de l'últim període un parcial d'11-2 per als locals tornava a posar els de Fontajau per davant (71-70). Els rivals, amb un parcial de 0-7, tornaven a donar la volta al marcador, després d'una tècnica xiulada a Jordi Trias (71-77), que va ser desqualificat amb 73-78 per una alta falta tècnica després d'encarar-se amb els àrbitres. El pivot va ser desqualificat del partit en aquesta jugada, quan quedaven tres minuts per al final.

Els gironins no es van rendir tot i la baixa del pivot gironí, però els nervis van trair els locals, que van perdre una pilota clau quan anaven cinc punts per sota i van