Segueix-nos a les xarxes socials:

L'esport femení guanya pes

Unes 1.600 dones, rècord d'assistència, participen en la setena edició de la jornada a Girona, on les assistents van poder practicar més d'una vintena d'activitats esportives durant tot el matí

L'esport femení guanya pesMARC MARTÍ

Unes 1.600 dones van participar ahir al matí en la setena edició de la jornada de l'esport femení que es va celebrar a Girona. Dones de totes les edats van poder provar diferents disciplines esportives i també van poder conèixer de primera mà l'experiència de diferents esportistes. Des del futbol, fins als escacs, passant pel handbol, el rugbi o el piragüisme al riu Onyar -una de les activitats estrella d'aquest any-, van ser alguns dels diferents esports que van poder practicar les assistents. També van tenir gran èxit les activitats paral·les com el rollerski, una activitat força innovadora que consiteix a fer esquí sobre asfalt i que va agradar molt entre el públic. «La diferència amb anys anteriors és que hi havia moltes mares fent esport amb les seves filles i també per compte propi. Les dones agafen consiència que han de ser referents per a les seves filles», deia l'organitzadora, Olga Praderas.

Aquest any s'han sumat diferents esports, com l'akido o el futbol sala i, tot i que l'espai és limitat, «estem oberts al fet que entrin més disciplines esportives en la jornada». Des de l'organització destaquen, sobretot, l'augment de participació de dones immigrants «perquè creuen que a través de l'esport es poden socialitzar» i també estan molt contents amb l'inclusió, aquest any, de ciclisme adaptat, que dona l'oportunitat de practicar esport a totes aquelles persones amb discapacitat. De cara a propers anys «volem tenir més disciplines d'esport adaptat».

En l'edició d'enguany també ha estat novetat la participació del col·legi de psicòlegs, que va fer diferents xerrades a esportistes sobre la concentració prèvia abans d'un partit. També van ser noves respecte a anys anteriors les entrevistes a esportistes, petites i grans, que van explicar les seves experiències.

La jornada de l'esport femení ja s'ha consolidat definitivament a Girona perquè any rere any va sumant gent, tot i que reclamen «més participació del públic adolescent». Tant l'organització com les institucions col·laboradores estan molt contents de com s'ha desenvolupat la jornada. «L'any que ve ho tornarem a fer», afirmaven des de l'organització després de l'èxit d'aquest any, en què han superat el rècord d'assistència.

Prem per veure més contingut per a tu