Els camps de l’Aeròdrom d’Empuriabrava s’han convertit, en els darrers anys, amb seus d’entrada de noves disciplines i úniques a la comarca. Esports com el criquet i el softbol hi havien tret el cap i des de l’estiu passat s’hi ha instal·lat el rugbi. El Rugby Club Alt Empordà ha estat jugant els últims quatre anys a Navata i ara ha optat per canviar la seu per facilitar la captació de jugadors. Un altre dels motius que ha empès el trasllat és donar un impuls en el rugbi de base.

El Matcarrelage Empuriabrava-Castelló, com també es coneix l’entitat a partir d’ara, va debutar el diumenge passat en el Campionat de Catalunya a Vilanova i la Geltrú. «La temporada pinta bé, creiem que aquest canvi ha fet motivar els jugadors, els veig més animats», explica Josep Maria Compte, el nou president de l’entitat que ocupa el lloc de Jordi Cabañó. Compte, que va ser un dels impulsors d’aquest equip el 2014, quan feia proves a Pont de Molins, considera que «a Empuriabrava hi tenim més futur, el camp està perfecte».

Medina torna amb Els Gripaus

Batejats com Els Gripaus, jugaran com a local en el camp central dels terrenys d’Empuriabrava i les porteries, que han comprat, és previst que quedin instal·lades aquesta setmana. El primer contacte del club de rugbi altempordanès amb Empuriabrava no ha vingut d’ara, sinó des de l’estiu del 2015, quan anualment hi organitzaven el torneig de rugbi platja.

El Matcarrelage Empuriabrava-Castelló compta amb una vintena de jugadors, d’entre els quals el gadità David Medina, un dels puntals, que ha tornat després d’un impàs a Le Boulou.

Molas agafa les regnes d’un equip que perd en el debut a Vilanova

El primer equip del Matcarrelage Empuriabrava-Castelló va debutar el diumenge passat en el Campionat de Catalunya amb derrota (39-36) al camp del SEL, de Vilanova i la Geltrú, on van jugar justos d’efectius. L’estrena a casa, a l’Aeròdrom, serà aquest diumenge (a les 12 del migdia) davant el Santboiana C. La primera fase del campionat finalitzarà el 25 de novembre i consta de vuit equips, en total. La resta de rivals dels castellonins seran el GEiEG, Alella, La Tordera i l’INEF BCN i el Gòtics B, que juguen a La Foixarda. Amb el trasllat de seu, l’equip també estrena entrenador: el castelloní Oscar Molas, amb experiència al GEiEG, ha estat l’escollit.