Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Pere Pescador

El Freekend celebra la primera edició de la cursa solidària amb 250 participants

Sant Pere Pescador es volca amb la cursa inclusiva a favor del Grup Mifas

El Freekend celebra la primera edició de la cursa solidària amb 250 participantsEMPORDÀ

El darrer cap de setmana s´ha celebrat la primera cursa solidària i inclusiva del Freekend on grans, petits, famílies i grups d´amics han pogut participar tots junts de la "Marxa per la Inclusió". Més de 250 persones s´han reunit al Parc del Riu de Sant Pere Pescador per donar suport al Freekend, al grup MIFAS i reclamar un món més inclusiu per a tothom.

Els corredors i participants han sortit alhora, primer en la variant d´1km i després en la de 5km, dividides ambdues en diferents categories i modalitats per donar l´oportunitat a tothom a participar-hi. Ha estat una jornada esportiva molt emotiva enmarcada dins el Freekend, un nou concepte de mercat estiuenc de filosofia solidària que promou l´oci actiu i l´esport inclusiu de l´Empordà.

El president del Grup MIFAS, Albert Carbonell, ha comentat abans de l´entrega de trofeigs: "Vull donar-vos les gràcies a tots els que us heu inscrit. Dir-vos que els beneficis d´aquesta cursa solidària són per finançar l´escoleta que tenim a MIFAS perquè els petits i els no tan petits puguin iniciar-se en el món esportiu adaptat. Volem agrair al Freekend i a Sant Pere Pescador per organitzar i acollir aquesta marxa inclusiva i per fer un circuit on hem pogut participar tots. Quan ens van comentar de fer una marxa inclusiva on poguéssim participar tots junts -i no ens dos circuits diferents (un per gent amb mobilitat reduïda i un altre per gent sense mobilitat reduïda)-, alguns corrents, altres caminant i altres rodant acompanyats de la família i amics ens va sembla fantàstic. Creiem que aquesta iniciativa s´ha de repetir i estem convençuts que aquest és el primer any de molts altres que vindran".

L´alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa, ha volgut participar en aquesta cursa solidària envoltat de santperencs i de gent de tota la comarca que ha vingut a donar suport a aquesta iniciativa. En finalitzar, l´Agustí comentava orgullós: "És un plaer haver pogut fer aquesta primera prova inclusiva en les varietats d´1 i 5 km. Vull aprofitar per agrair a la Sandra Vilar de Freekend per haver tingut aquesta bona idea i a l´Albert Carbonell, en representació de MIFAS, per haver-se ofert ràpidament a participar activament d´aquesta iniciativa. Nosaltres, com a Sant Pere, estem en un entorn natural i creiem que això afavoreix aquest tipus d´activitat. Esperem poder repetir aquesta experiència en futures edicions i seguir millorant".

Avui finalitza la primera edició del Freekend, el primer mercat d´oci actiu i d´esport inclusiu de l´Empordà on han tingut protagonisme activitats d´oci i de lleure inclusiu, tornejos esportius, concerts, exhibicions, foodtrucks, chillout i market al Parc del Riu de Sant Pere Pescador.

La Sandra Vilar, organitzadora del Freekend en fa un balanç positiu: "Des de l´organització estem satisfets de com ha anat el Freekend i la cursa solidària d´aquest matí. Per ser la primera edició estem molt agraits i ilusionats per, de cara a l´any vinent, fer-ho amb més força i millorar per tal que aquest esdeveniment segueixi creixent. Agrair a totes les institucions i voluntaris que ho han fet possible!".

Prem per veure més contingut per a tu