Segueix-nos a les xarxes socials:

?L'atleta kenyà aprofita el defalliment de l'ugandès Cheptegei el darrer quilòmetre per guanyar ?El millor espanyol, Sergio Sánchez, acaba el 50

Adel Mechaal abandona en un Mundial de cros molt dur en què Kamworor revalida el títolefe

El kenyà Geoffrey Kamworor va aprofitar l'espectacular defalliment que va patir l'ugandès Joshua Cheptegei per executar l'últim quilòmetre i revalidar el seu títol de campió mundial de cros, cosa que ningú havia fet des de 2006. La imatge de Cheptegei enfonsat físicament i moralment, amb el cos rígid, avançat per un rosari de corredors però entestat a arribar a la meta (va acabar en el lloc 30), va posar un punt final dramàtic als Mundials de Kampala, que van coronar com a campiona la kenyana Irene Cheptai. Kamworor va vèncer amb un temps de 28:24, seguit del seu compatriota Leonard Barsoton (28:36) i de l'etíop Abadi Hadis (28:43).

El lleonès Sergio Sánchez, que tornava a la selecció després de la seva sanció per dopatge, va ser el millor espanyol. Va acabar en el lloc 50 amb un temps de 31:00. José España (60) i Ricardo Serrano (91) van ser els altres dos espanyols que van acabar. Fernando Carro i el palamosí Adel Mechaal van abandonar, per la qual cosa Espanya no va puntuar per equips. Exactament un any després de proclamar-se campió mundial de mitja marató, Kamworor aspirava a ser el primer que revalidava títol des de Kenenisa Bekele, campió entre 2002 i 2006, però des de llavors no havia tornat a guanyar. A la final olímpica de 10.000 només va ser onzè i en els campionats nacionals de cros, tercer.