Segueix-nos a les xarxes socials:

Futbol

Deu jugadors de la Jonquera posen a prova el seu passat contra el líder Peralada

El duel entre els dos equips més sòlids del grup tindrà lloc diumenge al camp de les Forques

Deu jugadors de la Jonquera posen a prova el seu passat contra el líder PeraladaEMPORDA

Cap jugador del Peralada ha vestit la samarreta de la Jonquera, però en canvi un total de 10 futbolistes fronterers van passar, algun dia o altre, com a locals pel municipal xampanyer. Aquest diumenge (16 hores) ambdós ­equips es veuran les cares en el camp de les Forques amb un retrobament especial... a mitges. Sobre el terreny de joc, pràcticament no hi haurà converses sobre temps passats entre jugadors, tot i que Pau Ribas, lateral del Peralada, segur que s'abraçarà amb Botxi, amb qui va compartir vestidor a l'Escala fins fa dues temporades. Així, per trobar algun vincle, els jugadors de la Jonquera hauran de mirar directament a la banqueta contrària. I és que Arnau Sala i Xavi Punsí, tècnics del Peralada, sí que s'han trobat pràcticament tots aquests futbolistes.

L'estiu passat van deixar Peralada per anar a la Jonquera un total de cinc homes: Sergi Murga, Botxi, Zou Moustakim, Joan Pons i Òscar Molina -a més d'Albert Moñino, que va fer les maletes a l'Andorra fa un mes. Abans que tots ells, Pau Bonmatí, Toni Montero i Tidiane Barry havien agafat el mateix camí. Precisament, l'osonenc i el figuerenc són els que més temps hi van ser: el porter tres cursos i el migcampista tot terreny gairebé una dècada. ­D'altres experaladencs han arribat a la Jonquera fa poc, procedents de clubs com el Farners (Marc Vilà) o el Girona B (Joan Corominas).

Especial també per a Vizuete, Galli i el planter

A més dels 10 jugadors de la Jonquera que tenen passat en el primer equip del Peralada, cal afegir-hi més membres. Per una part, Axel Vizuete, entrenador dels fronterers, va donar una de les seves últimes puntades de peu a la pilota en el Peralada abans de retirar-se en el Palamós, fa un any i mig. Amb els verd-i-blancs hi va militar dos cursos (2012/14) sent especialment fructífer el seu últim, quan va anotar un total de 13 gols a Primera Catalana, 10 dels quals a la primera volta. A més, el seu tècnic ajudant, Enzo Galli, havia estat membre de la coordinació del futbol base i segon entrenador del Peralada juntament amb Antonio Rodríguez Rodri, mà dreta de Raül Agné al Saragossa.

Tanmateix, a la Jonquera hi ha dos futbolistes que van passar pel planter peraladenc, com Joan Pujol i Facu Gutiérrez. Aquest últim, fins i tot, quan era juvenil va debutar amb l'amateur al camp del Banyoles -precisament, el seu següent equip-, coincidint en el moment que el Peralada -amb Vizuete a la plantilla- ja s'havia proclamat campió de Primera Catalana, el juny del 2014.

Debut de Carbó en el Girona

El duel enfrontarà els dos equips més sòlids de Tercera Divisió: el Peralada és líder indiscutible amb només una derrota, igual que la Jonquera, que olora les places de promoció d'ascens en el seu primer exercici a la categoria. Per aquest duel, els jonquerencs recuperaran Mamau Jabbie, que ha complert un partit per sanció, i estan pendents de l'evolució de Joan Pons i Toni Montero -el seu segon, Boido Balde, estarà absent, i Joan López anirà convocat.

L'equip peraladenc, mentrestant, té les baixes de Sergi Álamo i Cesc Clotet i està pendent del retorn de Djak Traoré i de si el Girona estira algun dels seus homes: diumenge contra el Numància va debutar Marc Carbó en el minut 86, a la banqueta hi havia David Serrano i en el partit contra el Sabadell B va omplir la convocatòria el juvenil Uri Macau.

Prem per veure més contingut per a tu