Segueix-nos a les xarxes socials:

Luis Enrique, el tècnic dels rècords

L'asturià n'acumula sis títols des que el juliol de 2014 es va convertir en l'entrenador del Barça

Luis Enrique, el tècnic dels rècordsEFE

Pocs entrenadors poden presumir d'haver aconseguit tants títols en tan poc temps com Luis Enrique Martínez que n'acumula sis des que va aterrar com a tècnic al Camp Nou l'1 de juliol del 2014.

A més té la possibilitat d'augmentar els seus números si, a final de mes, el Barça és capaç de guanyar al Sevilla la final de la Copa del Rei.

I és que des que es va asseure a la banqueta del Barça, Luis Enrique pràcticament no ha deixat de guanyar amb el seu equip. De fet aquesta mateixa temporada ha batut rècords com a invicte, els blaugranes han acumulat 39 partits sense perdre i s'han quedat a un d'igualar els números del gran Nottingham Forest.

La temporada ha començat amb el títol de la Supercopa d'Europa, en derrotar el Sevilla a Tbilissi (Geòrgia) i el ple ho ha impedit l'Athletic Club, que ha arrabassat als blaugranes la Supercopa d'Espanya en guanyar per 4-0 a San Mamés i empatar (1-1) en la tornada.

Amb l'equip a un magnífic nivell, el Barça va viatjar al Japó i es va emportar el Mundial de Clubs després de golejar el River Plate argentí a la final (3-0).

La ratxa com a invicte es va prolongar des d'octubre a març. L'equip anava com un tret a la Lliga i va acumular avantatges que semblava que serien decisius. Fins que va començar abril, va perdre a casa contra el Reial Madrid (1-2), va caure eliminat en els quarts de la Champions contra l'Atlètic de Madrid i després va perdre contra el València a casa.

Incomprensiblement la depressió es va instal·lar a l'equip i a cinc jornades per al final necessitava guanyar tots els partits per no tenir més ensurts.

Però no n'hi va haver més. Va solucionar a partir de llavors tots els partits per la via ràpida: 0-8 a Riazor, 6-0 a casa contra l'Sporting, 0-2 al villamarín, 5-0 a casa contra l'Espanyol i 0-3 contra el Granada.

Luis Enrique n'és el responsable. Un tècnic de tracte complicat a la sala de premsa, de difícil relació amb els mitjans, però indiscutible en els resultats.

Des que Luis Enrique s'ha fet càrrec de l'equip, i a falta de la final de Copa del Rei, el Barça només s'ha deixat pel camí una Supercopa d'Espanya i la Lliga de Campions. La resta tot han estat èxits.

L'asturià ha estat distingit amb tots els premis possibles: millor entrenador revelació 2014 segons la UEFA, millor tècnic espanyol i millor entrenador mundial segons la FIFA, un premi que per cert no va arribar a recollir en persona.

Prem per veure més contingut per a tu