Segueix-nos a les xarxes socials:

Duel comarcal

Un derbi per reactivar-se

El Peralada rep el Figueres, aquest diumenge (17 hores), en un nou derbi de la Tercera Divisió de futbol

Aquest cap de setmana serà protagonitzat pel primer derbi altempordanès de la temporada a Tercera Divisió, que enfrontarà el Peralada i el Figueres, diumenge al Municipal peraladenc (17 h). Els dos equips arriben a la cita amb trajectòries contraposades, tot i que, tant un com l´altre, necessiten una victòria per desencallar les seves respectives situacions. A qui de ben segur li urgeixen més els tres punts és al Peralada, que després d´un inici desafortunat i frustrant continua en zona de descens, amb només 11 punts. L´equip peraladenc, però, ha vist la llum en les dues últimes jornades, en què la golejada davant l´Ascó i l´empat de diumenge a Vilafranca els ha situat a només un punt de la salvació.

"Les sensacions han sigut molt bones pràcticament des de la primera jornada, però ens ha costat molt sumar punts. La posició a la classificació no és gaire bona i és estrany, perquè creiem que es fa un bon joc i n´estem contents. Ara, hem passat unes setmanes en què ens costa fer menys gols", reconeix l´entrenador del Peralada, Arnau Sala. El tècnic de Sant Fruitós del Bages és conscient de la dificultat del Figueres, el qual va ser el seu equip com a jugador i entrenador. "He estat nou anys a la Unió i sóc figuerenc; per a mi, serà un partit especial. Tothom té moltes ganes de jugar el derbi i els jugadors sortiran a totes. El Figueres té una gran plantilla, de les millors de la categoria, i ens ho posaran molt difícil, però jugant a casa podem competir", assegura Sala. El conjunt xampanyer tindrà la baixa per lesió de Joan Pons i són dubte Òscar Molina i Jaume Duran.

La Unió, en canvi, ha viscut un inici més estable i no tan accidentat, encara que en les últimes jornades els homes d´Edu Vílchez s´han despenjat de les places de play-off i han caigut a la desena posició de la classificació, amb 18 punts. Tot i així, els figuerencs enllacen tres partits sense perdre, amb la qual cosa una victòria els aproparia de nou a la zona de promoció, que es troba a cinc punts. "Hem tingut alts i baixos durant l´any i hi ha hagut partits en què hem deixat escapar punts valuosos, però l´equip torna a ser el de sempre. Hem de fer bona aquesta reacció aconseguint una victòria", comenta l´entrenador de la Unió, Edu Vílchez, que considera positiva la dinàmica de l´equip i els dos últims empats, al camp del Prat -el líder- i contra l´Europa, diumenge a Vilatenim.

Sobre el derbi, el tècnic del Figueres s´espera un partit anivellat. "El joc del Peralada no correspon al que diu la classificació; molts cops el seu rival ha tingut sort. Sent un derbi es pot esperar qualsevol cosa i crec que serà ajustat, tenint en compte la tensió que comporten aquests partits", diu Vílchez, que no podrà comptar amb els sancionats Chicho i Ferran Grau, més enllà dels lesionats Masó, Varese, Alexis i Bonaventura.

El tercer derbi en lliga

El Peralada i el Figueres s´enfrontaran a 3a Divisió per tercera vegada en la història. Segons les estadístiques, el derbi es presenta igualat, després que a la temporada passada -en el primer any en què els dos equips altempordanesos van coincidir a la competició- es van repartir les victòries: mentre que a la primera volta els peraladencs van guanyar al Municipal (1-0 jornada 3), els figuerencs van vèncer més tard a Vilatenim (2-1 jornada 22), al segon període de curs. Un cas diferent és el de la Copa Catalunya, en què tant a l´edició anterior com a la d´aquest any la Unió ha aconseguit eliminar els verd-i-blancs.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.

Prem per veure més contingut per a tu