Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Spar Citylift té per davant un mes amb 15.000 quilòmetres en viatges

L'Uni passarà per Rússia, Bèlgica, Zamora, Bembibre i Sant Sebastià, ara que combinarà la Lliga femenina amb l'Eurolliga

L'Spar Citylift té per davant un mes amb 15.000 quilòmetres en viatgesaniol resclosa

L'Spar Citylift Girona té per davant un mes d'octubre infernal, amb doble partit cada setmana, i viatges maratonians que portaran les jugadores a recórrer 15.000 quilòmetres durant les properes quatre setmanes. És el que té ser el campió de la Lliga Femenina i compaginar la competició domèstica amb l'Eurolliga, on l'equip de Miguel Ángel Ortega ha caigut en el grup més potent i on haurà d'afrontar desplaçaments de llarg recorregut com l'inaugural, la setmana que ve, a Orenburg, a 4.030 quilòmetres de distància de Fontajau.

Aquesta marató de partits arrencarà dimecres a Girona contra el Campus Promete (20.15), seguirà dissabte a la tarda a Zamora (18.00) i continuarà a Rússia el proper dimecres 14 (19.00) en l'estrena europea. L'Uni anirà a la pista del Zamarat en autocar, aquesta vegada, descartant el vol Barcelona-Valladolid, perquè el de tornada no sortia fins diumenge a la tarda. "Tenint en compte que dilluns ja hem de marxar cap a Rússia, era tot molt precipitat i hem preferit que l'equip torni de matinada a casa i que diumenge al matí ja sigui aquí", explicava el director esportiu Pere Puig. Després de jugar contra l'Orenburg l'Uni disputarà dos partits seguits a Girona (Ferrol el diumenge 18 i Wisla Cracòvia el dimecres 21) per a continuació tenir per davant una triple sortida: Bembibre (Lleó) el dissabte 24, Bèlgica (Castors Braine), el dimarts 27, i Sant Sebastià el dissabte 31. Per Fires l'Uni no jugarà cap partit davant l'afició i acumularà gran part dels seus viatges.

El tècnic Miguel Ángel Ortega pensa que tots, tant ell com les jugadores, s'hauran d'acostumar a la nova dinàmica de disputar dos partits per setmana i, per tant, haver de viatjar molt més sovint. Físicament admet que la plantilla encara no es troba en un moment òptim i explica que contra el CREF, en el debut a la Lliga que van perdre a Fontajau, "vam pagar l'esforç que vam fer dies abans per guanyar la Supercopa al Perfumerías Avenida". "Hem d'aprendre a conviure amb el calendari", subratlla el preparador.

Vuit partits, 26 dies

En total l'Spar Citylift Girona té per davant en les properes quatre setmanes d'octubre vuit partits, només tres a Fontajau (un d'Eurolliga i dos de Lliga) i la resta a domicili. L'Uni haurà de recórrer 14.996 quilòmetres en un temps record i sense pràcticament temps per entrenar i seguir compenetrant un equip amb només tres jugadores de la temporada anterior (Jordana, Kuktiene i l'ara lesionada Anna Carbó).

El director esportiu, Pere Puig, explica que volen aprofitar alguns dels desplaçaments més atractius de l'Eurolliga per mobilitzar els aficionats. Destins com Praga o Cracòvia (poc abans de Nadal) s'oferiran en atractrius paquets per si algun seguidor s'anima a acompanyar les jugadores en l'aventura europea.

Aquest dies el club gironí també està tancant els acords televisius per garantir la difusió de la màxima competició continental a travès de la petita pantalla, tal i com exigeix la normativa FIBA.

Prem per veure més contingut per a tu