Correus ha obert expedient a l'empresa subcontractada responsable de la qualificació i escaneig de la correspondència i ha sol·licitat la "retirada immediata" del servei del vigilant de seguretat que no va detectar en l'escàner les tres cartes amb amenaces, que contenien munició de diferent calibre, dirigides al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska; a la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez; i al candidat a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Pablo Iglesias.

En un escrit al qual ha tingut accés Europa Press, la companyia assenyala que ha recuperat les imatges gravades en els seus equips d'inspecció, instal·lats al Centre de Tractament Automatitzat de Madrid (Vallecas), i que s'ha comprovat que els tres sobres anteriorment citats van ser matasellats i inspeccionats el dia 19 a les 17.48 hores, sense que l'operador de servei fos capaç de detectar-los.

Davant una circumstància que es troba tipificada com un "incompliment molt greu", Correus ha decidit obrir un expedient a l'empresa encarregada d'escanejar la correspondència.

L'empresa ha notificat l'obertura de l'esmentat expedient per l'incompliment en el qual s'ha incorregut i per "el mal a la imatge, al prestigi i al bon nom" de Correus.

Així mateix, ha sol·licitat la retirada "immediata" del servei de Correus del vigilant de seguretat per ser la persona que operava a l'equip ressenyat, en el moment en el qual les tres missives van passar per la inspecció radiològica que determinen els procediments de seguretat de Correus, "sense que fos capaç d'identificar els projectils que portaven".