Segueix-nos a les xarxes socials:

Espanya, el país amb l'alcohol més barat de l'eurozona

Pel que fa al tabac, Espanya és el setè país de la zona que el té més barat

Espanya, el país amb l'alcohol més barat de l'eurozonaCC0

El nivell de preus de les begudes alcohòliques a Espanya es va situar 16 punts per sota de la mitjana de la Unió Europea (UE) el 2018, i es va convertir així en el país amb l'alcohol més barat de tota la zona euro i el cinquè entre els Vint-i-vuit, segons l'anàlisi que ha fet l'oficina estadística europea, Eurostat.

En el cas d'Espanya, el preu de les begudes alcohòliques era el 2018 el 84% de la mitjana del conjunt de la UE, només per sobre del 74% de països com Bulgària i Romania, així com del 77% d'Hongria i del 82% de Txèquia, tots ells països al marge de la zona euro.

Per contra, els preus més alts per a les begudes alcohòliques es van observar a Finlàndia (182%), Irlanda (177%) i Suècia (152%). Així mateix, Espanya va ser el setè país de la zona euro amb el tabac més barat i el primer entre les grans economies de la regió, amb un preu equivalent al 83% de la mitjana de la UE.

Entre els Vint-i-vuit, els nivells més baixos de preus van correspondre l'any passat a Bulgària (49%), Polònia (60%) i Croàcia (62%), mentre que els més alts es van registrar al Regne Unit (204%), Irlanda (201%) i França (141%).

Prem per veure més contingut per a tu