06 de abril de 2017
06.04.2017

Del grup de "mares" del WhatsApp a la banqueta dels acusats

La mare d'un alumne del Carrasqueira afronta 1.600 euros de multa per acusar una professora de burlar-se del seu fill i menjar-se l'entrepà

06.04.2017 | 08:43
Del grup de "mares" del WhatsApp a la banqueta dels acusats

"Ara us diré el que està patint el meu fill. La professora GH es dedica a sacsejar-lo de males maneres, a tirar-li del braç, es burla d'ell, es menja el seu entrepaà ... Amb això vull dir que controleu als vostres fills i els hi pregunteu per aquesta individua". Aquest missatge va ser enviat al grup de WhatsApp de pares d'alumnes de 5è d'Infantil del CEIP Carrasqueira per una de les mares. La progenitora assegurava que el seu fill patia un tracte indegut per part d'una docent del centre i alertava a la resta dels pares sobre el seu comportament.

No obstant això les seves paraules van generar un efecte invers i van acabar per asseure-la la banqueta del Jutjat penal 3 de Vigo acusada d'un suposat delicte d'injúries contra la mestra i afrontar una multa de 1.600 euros en considerar el fiscal que les paraules de la processada són "desqualificatives al bon nom i decència de l'ofesa".

Durant la vista oral celebrada ahir, la denunciada, al seu torn antiga alumna del col·legi, va reconèixer haver escrit el whatsapp però mai amb "ànim d'ofendre". "Només vaig posar el que el meu fill em deia, per saber si també passava amb altres alumnes", va explicar la dona en la seva declaració.

Una setmana després del que ha passat, segons van revelar diversos dels implicats en el cas, hi va haver una disculpa per part de la mare de l'alumne tant personalment com pel grup, però no va ser del grat de la professora denunciada. "Ella es va disculpar al whatsapp per posar aquest missatge, però no pel contingut. Aquest comentari ha suposat un greuge a la meva credibilitat, he perdut pes i ha generat comentaris de pares contra la meva persona que no són certes", relatava entre sanglots la mestra, qui lamentava que aquest episodi havia "trencat la màgia" de la classe.

Problemes amb el berenar

La suposada víctima treballa com a professora de suport al centre i també ensenya el funcionament de la biblioteca als petits des de l'any 1985.

"M'agrada despertar en ells la creativitat i jugar amb els sentits. Per això juguem amb el menjar, el palpem abans, l'olorem, a mi els alumnes em veuen i em diuen 'monstre del xoriço', i per això el nen pot dir que em menjo el seu entrepà, però només estem jugant. No vull que això es converteixi en un problema però tampoc vull passar-hi de puntetes", va aclarir l'afectada.

Tant la cap d'estudis del CEIP Carrasqueira com l'inspector d'Educació que van declarar en el judici van assegurar que mai van tenir queixa d'aquesta professora i que va explicar els fets als quals es referia el nen tant a la pròpia mare com en un acte de conciliació posterior.

"Encara que es disculpés, ho va fer de mala manera. No hi va haver temeritat en les seves paraules, només desconeixement", insistia l'inspector, mentre la funcionària del centre públic relatava que el nen anava "feliç" i sense "por o ansietat" a l'escola.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho