Segueix-nos a les xarxes socials:

Guanyem Figueres proposa un pla integral de rehabilitació d'immobles en desús

La formació també presenta mesures en matèria de joventut, que compartirà en un acte divendres 17

Guanyem Figueres proposa un pla integral de rehabilitació d'immobles en desúsGUANYEM FIGUERES

La formació anticapitalista Guanyem Figueres parla de donar sortida a la quanitat d'immobles en desús i abandonats que hi ha a la ciutat. Per això, proposen impulsar un pla integral de rehabilitació d'immobles que contempli, informen, «a través de la mediació un procés de cessió d'immobles» amb l'objectiu d'incrementar el parc d'habitatges destinats a polítiques socials. Així, diuen des de la formació, «aquest pla permetrà la rehabilitació no només d'habitatges, sinó també de locals i altres immobles amb la finalitat d'abordar la manca d'espais per a entitats i associacions culturals».

Per portar-lo a terme, plantegen fer-ho de manera transversal amb les àrees d'Habitatge, Serveis Socials i Cultura i comptar amb la implicació de l'àrea de Promoció Econòmica, per tal de generar llocs de treball -en el desenvolupament de les tasques de rehabilitació i condicionament dels immobles- i fomentar polítiques actives d'ocupació a la ciutat.

En l'àmbit de l'habitatge, Guanyem Figueres vol assegurar els «recursos necessaris» a l'actual Oficina Municipal d'Habitatge, impulsada, recorden, per la CUP de Figueres, per erigir-la com a organisme centralitzador de les problemàtiques al voltant de l'habitatge. Per al candidat a l'alcaldia de Guanyem Figueres, José Castellón, «tenir accés a un sostre amb condicions habitables és fer efectiu el dret col·lectiu a una llar i, per tant, prioritzar les polítiques d'habitatge vol dir situar al centre de la gestió política els processos vitals que permeten sostenir les vides quotidianes dels figuerencs i les figuerenques». Així mateix, assegura que «cal abordar l'emergència residencial que avui pateix la ciutat i, per l'altra banda, implementar mesures de caràcter estructural que abordin les necessitats compartides i permanents de la ciutadania».

Polítiques de joventut

La candidatura de confluència impulsada per la CUP de Figueres, Compromís d'Esquerres per Figueres, Som Alternativa, Més Moviment d'Esquerres i La Forja presenta també un paquet de mesures per impulsar polítiques en diferents àmbits que transformin l'actual situació de la joventut cap a una ciutat amb oportunitats de futur. Per a presentar-les, organitzen l'acte «Som joves i hem decidit guanyar!» aquest divendres 17 de maig a les 20.00 hores a la plaça del Centre Cívic Creu de la Mà.

Prem per veure més contingut per a tu