L'eurodiputat del PSC, Javi López, que aquest dimarts ha visitat Figueres, s'ha compromès amb Pere Casellas a ser "el pont i l'enllaç" entre la ciutat i les institucions europees per tal que pugui optar als fons europeus, especialment els destinats a combatre l'atur juvenil, una de les prioritats del PSC de Figueres. López ha recordat que la lluita contra l'atur juvenil "és una preocupació central" de la UE que ha destinat 6.000 milions per combatre'l, i que aquests diners han d'arribar als ajuntaments perquè són "la darrera trinxera de la crisi". Lòpez ha lloat les propostes del PSC de Figueres en polítiques de formació i ocupació orientades a fer de "passarel·la" entre la formació i les empreses.

El candidat del PSC per Figueres, Pere Casellas, ha recordat que l'exregidor, Richard Elelman, d'ICV, ja va establir molts contactes a Brussel·les gràcies a l'ajut d'eurodiputats com Raül Romeva. L'objectiu ara, amb el suport de Javi López, és que si el PSC guanya les eleccions a Figueres i pot formar govern, "torni a buscar el seu encaix" a les institucions europees per optar a ajudes i subvencions.

Javi López ha recordat que, més enllà dels fons destinats a la lluita contra l'atur juvenil, la UE disposa de moltes línies d'ajuts per implementar polítiques socials i s'ha compromès a "fer de pont i d'enllaç" perquè Figueres hi pugui optar.

Propostes per als més joves

El PSC de Figueres ha aprofitat la visita de Javi López per presentar les seves propostes orientades als joves. El número sis de la llista socialista, Didac Capel, ha assenyalat que l'objectiu és aconseguir millorar les perspectives de futur dels joves figuerencs en diferents àmbits. Una de les propostes passa perquè l'ajuntament actuï com a intermediari entre les empreses i les universitats i centres que imparteixen cicles formatius perquè els estudiants puguin fer pràctiques al municipi durant els seus estudis i evitar així que un cop finalitzats "hagin de marxar a treballar a Girona o Barcelona per manca d'oportunitats".

Capel també ha destacat que es potenciaran els cursos formatius a joves que han abandonat els estudis i no han trobat una feina per tal que aprenguin un ofici i es puguin introduir al món laboral. Una tasca que es faria potenciant l'Oficina Jove i en col·laboració amb les empreses de la ciutat tenint en compte les seves demandes.

Altres mesures apuntades per Capel són impartir cursos d'idiomes adaptats a les necessitats laborals de les empreses turístiques de la ciutat, agilitzar els tràmits per obrir noves empreses o revisar els requisits per atorgar subvencions a les entitats juvenils, entre d'altres.

El cap de llista del PSC per Figueres, Pere Casellas, ha destacat que la formació ha fet "una aposta decidida per la joventut" per renovar-se i adaptar-se millor a les necessitats d'un dels col·lectius que més ha patit la crisi econòmica.