El president del govern espanyol en funcions, José Luis Rodríguez Zapatero, ha admés errors de gestió i comunicació en la crisi econòmica i assegura que el PSOE surt "ferit" d'aquesta derrota. Però insisteix que va fer el necessari "perquè no hi havia altra alternativa" i veu "difícil" imaginar un escenari més advers per a realitzar una campanya electoral.

El dirigent socialista va fer un repàs del que es va veure obligat a fer a causa de la crisi que va qualificar de canviant, però considera que la persistència d'aquesta i els dubtes que s'hagi de sortir-ne han portat els ciutadans al "canvi pel canvi".

A més, a l'inici de la seva intervenció ha volgut deixar clar que ha estat la primera campanya electoral sense la "amenaça del terrorisme". Es tracta, segons ha dit, del fet "històric" de major abast en molts anys. "Altres fets passaran i aquest quedarà com a patrimoni de tots els demòcrates", ha exclamat.

En el capítol d'agraïments, s´ha dirigir en primer lloc al candidat Alfredo Pérez Rubalcaba de qui va dir que no ha utilitzat aquest assumpte en campanya i que ningú pot acusar el PSOE de treure pit amb fins espuris. Segons la seva opinió, Rubalcaba, s'ha esforçat i ha desplegat energia i esforç, que ha agraït. Segons l'opinió de Zapatero el programa del candidat és el que ha de guiar ara la tasca d'oposició.