Segueix-nos a les xarxes socials:

Gimnàs Savas, el judo és molt més que un esport

La UNESCO recomana als joves la pràctica d’aquest esport

Gimnàs Savas, el judo és molt més que un esport

L’Associació Judo Alt Empordà és una entitat que es va formar per l’amistat entre els professors Miquel Riera, Lluís Gratacòs i Manel Català originaris de l’escola Alba Hnos, dels germans Manel i Miquel Albalate.

Paral·lelament es va fundar el Club del Gimnàs Savas als anys 80, amb Mariona Sabater. Fruit de les trobades conjuntes entre escoles i centres de la comarca, es van unir en un sol club ara fa una vintena d’anys, i d’aleshores ençà que s’organitzen activitats com la marató d’arts marcials per TV3, l’organització de promocions per a judo femení o arbitratge, el memorial Albalate, el Ciutat de Figueres i també la col·laboració amb els Special Olympics.

La UNESCO recomana la pràctica del judo entre el jovent. | GIMNÀS SAVAS

El judo és un esport recomanat perquè, al contrari del que pensen alguns, des de l’associació no s’educa en base a l’agressivitat. Els seus ensenyaments es fonamenten en un treball de valors que altres esports s’han fet seus, com ara el respecte, l’esforç, la companyonia i un llarg etcètera.

És per això que la UNESCO recomana la pràctica del judo entre el jovent de qualsevol edat. El club està federat i homologat per impartir classes, obtenir cinturons i fer pràctiques amb monitors i col·legiats, i se’n pot fer al Gimnàs Savas, al Club Judo Vilafant i en diverses escoles de la comarca.

Suport local

Tant l’Ajuntament de Figueres com el Consell Esportiu de l’Alt Empordà, juntament amb les AMPA i AFA dels col·legis donen suport a aquesta pràctica esportiva. El club disposa de tatami al poliesportiu municipal de la capital de l’Alt Empordà i rep suport econòmic d’aquest consistori. Tanmateix, el Consell Esportiu de l’Alt Empordà col·labora en l’organització de trobades comarcals i intercomarcals d’aquest esport, que fomenten la col·laboració.

Gimnàs Savas

ADREÇA: Carrer Nou, 186

TELÈFON: 687 733 521

WEB: www.grupvivaldi.com 

Prem per veure més contingut per a tu