Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Escola Sant Pau de Figueres dona pautes als pares per ajudar els fills en el treball escolar

El centre ha ideat tres llibrets, titulats «Ens hi posem…?», amb aprenentatges competencials, un per a cada cicle

L'Escola Sant Pau de Figueres dona pautes als pares per ajudar els fills en el treball escolar

L’Escola Sant Pau de Figueres ha editat uns llibrets amb pautes adreçades als pares i les mares, que els ensenyen com poden ajudar els seus fills a treballar aprenentatges competencials. Són tres llibrets, un per a cada cicle, i tenen un títol comú: «Ens hi posem…?» Els continguts són activitats que serveixen d’exemple i de guia per als pares.

«Aquest projecte neix de les inquietuds de les famílies i de la predisposició que pares i mares del centre ens han manifestat a l’hora d’ajudar els fills i les filles a resoldre les tasques escolars», han explicat els autors dels llibrets, tres docents de l’Escola Sant Pau: Mari Llorente, mestra d’Educació Especial; Anna Monturiol, directora i mestra d’Audició i Llenguatge; Xavi Muñoz, cap d’estudis i mestre de Primària, i també Felipa Ojeda Morales, psicopedagoga de l’EAP del Servei Educatiu de l’Alt Empordà.

«Què passa quan els pares intenten ajudar els fills a resoldre situacions d’aprenentatge? Que sovint l’escola i la família no ens expliquem de la mateixa manera. Com diu el psicòleg i pedagog Jaume Funes: «Hem d’aconseguir que entre l’escola i la família hi hagi un suport mutu», perquè pares i mares puguin saber què han après els seus fills a l’escola, què treballen i com ho fan», exposen els responsables del projecte.

També han explicat que aquest treball defuig de fer activitats repetitives i memorístiques. «Allò que pretén és que sigui una continuïtat de com ensenyem a l’escola, tenint en compte el nostre Projecte Educatiu. Es tracta «d’ensenyar a viure» i completar la relació entre la família i l’escola», han indicat.

Les competències

En els llibres es posa l’accent en dos pilars curriculars: La competència lingüística com a base de tots els aprenentatges i la competència matemàtica. «En aquest àmbit, fem un canvi de concepte tradicional, defugint de les matemàtiques amb activitats mecàniques i repetitives i motivem als alumnes a resoldre problemes potenciant el càlcul pensat», conclouen els quatre docents.

Prem per veure més contingut per a tu