Segueix-nos a les xarxes socials:

Continua la festa immobiliària a les comarques gironines: es venen gairebé tants pisos com en la bombolla immobiliària

La compra d'habitatges i la contractació d'hipoteques creix a l'entorn del 30% anual a les comarques gironines

Continua la festa immobiliària a les comarques gironines: es venen gairebé tants pisos com en la bombolla immobiliàriaAlba Villar

Tant la compravenda d’habitatges com la firma de noves hipoteques van accelerar el seu creixement el mes d’agost amb unes pujades del 30% i del 28%, respectivament, respecte al mateix mes de 2021 i que han permès a tots dos indicadors encadenin un any i mig d’increment.

A l’espera de veure com poden afectar les últimes mesures del Banc Central Europeu (BCE) elevant els tipus d’interès per a fer front a la creixent pressió inflacionista en un context marcat per la guerra d’Ucraïna, la compra d’habitatges i les hipoteques signades continuen registrant importants increments. Cal destacar que les dades d’agost corresponen a operacions tancades mesos abans i que és possible que encara no es reflectís l’impacte de la pujada dels tipus de juliol.

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística, el passat agost es van vendre a Girona 1.435 habitatges. Cal remuntar-se al juny de 2007, en el pic de la bombolla immobiliària, per trobar una xifra tan elevada. Com que abans de l’estiu ja s’especulava amb una pujada de tipus i alguns informes ja apuntaven a l’arribada d’una recessió a finals d’any és molt possible que compradors i venedors tinguessin incentius per tancar operacions abans de canvis bruscos en el mercat.

Pel que fa a les hipoteques, les entitats financeres gironines van tancar 804 préstecs amb garantia hipotecària sobre habitatge el mes d’agost, el que suposa un creixement anual del 28,2%. L’import mitjà de les hipoteques concedides va ser de 145.339 euros, una xifra lleugerament inferior a la de fa un any.

Prem per veure més contingut per a tu