Segueix-nos a les xarxes socials:

«Ajudem-nos!» potencia la venda en línia de productes com el vi de l'Empordà

El portal de la campanya recull fins a tretze iniciatives endegades entre la Diputació de Girona i productors, petits empresaris i comerciants

«Ajudem-nos!» potencia la venda en línia de productes com el vi de l'EmpordàEMPORDA.INFO

Serveis de compra en línia de productes del Ripollès, un espai web per promocionar productes de les Gavarres, el vi de l’Empordà portat a casa i en tastos virtuals, comandes per telèfon i servei a domicili del mercat municipal de Salt o anàlisis en directe de la situació actual per part de comerciants i petits empresaris són algunes de les iniciatives que s’han posat en marxa al voltant de la campanya «Ajudem-nos! Triem productes i serveis d’aquí».

En total, el portal de la campanya (ajudemnos.ddgi.cat) recull fins a tretze iniciatives conjuntes endegades entre la Diputació de Girona i productors, petits empresaris i comerciants (sectors primari, secundari i terciari, respectivament), davant els reptes actuals derivats de la crisi econòmica de la Covid-19.

Aquestes són algunes de les iniciatives d’«Ajudem-nos!» que us poden interessar.

Vi de la DO Empordà a casa i tastos en línia

Vint-i-cinc cellers de la Denominació d’Origen Empordà ofereixen servei de venda en línia a fi que els consumidors puguin comprar-hi vins i rebre’ls a casa seva. A més, el Consell Regulador de la DO Empordà i els cellers empordanesos programen cada dissabte un tast a través d’Instagram dins la campanya #EmpordaDesdeCasa.

Més informació a www.doemporda.cat

«Gavarres Km 0»

El Consorci de les Gavarres ha engegat el projecte «Gavarres Km 0», mitjançant el qual es posa a disposició dels productors locals i comarcals un espai perquè puguin promocionar-se i vendre.

Més informació a: gavarres.cat

Compra de productes del Ripollès

Els productors i elaboradors del Ripollès han obert temporalment un nou canal de venda directa de productes agroalimentaris: un nou espai web on comparteixen els productes disponibles. Les comandes es fan mitjançant WhatsApp o trucada telefònica i els consumidors recullen els productes a Ripoll o els reben al domicili.

Més informació a www.productesdelripolles.com/bloc

«Pagesia a casa»

Unió de Pagesos posa en marxa un projecte de compra directa entre consumidor i productor agroalimentari al conjunt de Catalunya. La seva estructura organitzativa i el contacte permanent amb els agricultors i ramaders de tot el territori, sumats al suport de les noves tecnologies, els han permès crear un programa de venda de productes de tot el territori.

Més informació a pagesiaacasa.cat

#AlimentsDeProp

#AlimentsDeProp facilita el contacte entre els consumidors i els productors agroalimentaris locals. La web s’ha dissenyat perquè l’usuari pugui triar la comarca des de la qual vol fer la comanda i les categories dels productes que vol comprar; a continuació, es desplega un menú amb tota l’oferta al seu abast. La compra l’envien a casa.

Més informació a www.prodeca.cat/aliments-de-prop-web

Consum agroecològic

La campanya #HoFemAgroecològic, impulsada a les terres gironines per l’Ateneu Cooperatiu, promou el consum agroecològic i de proximitat a través de les cooperatives i els grups de consum del territori. Dues cooperatives i una dotzena de grups de consum de les comarques gironines s’hi han adherit amb la voluntat de donar-se a conèixer i d’incentivar, ara més que mai, un consum responsable en el marc de la situació d’emergència viscuda arran del coronavirus.

La campanya vol animar la ciutadania a consumir de forma organitzada productes agroecològics i alhora vol posar en valor la pagesia i els productes de proximitat i locals.

Més informació a ateneucoopgi.org/blog/

Prem per veure més contingut per a tu