Segueix-nos a les xarxes socials:

Turisme

El passat jueu de Castelló d'Empúries, Girona i Besalú atrau els operadors israelians

El turista israelià es caracteritza per fer una elevada despesa diària: 331,9 euros

El passat jueu de Castelló d'Empúries, Girona i Besalú atrau els operadors israeliansPATRONAT DE TURISME COSTA BRAVA GIRONA

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, amb el suport de l'Agència Catalana de Turisme, ha dut a terme aquesta última setmana una acció promocional a Tel-Aviv (Israel), adreçada a vint-i-set canals d'intermediació, entre els quals hi havia representants de les agències ISSTA, Olamot, Eshet Tours i Diesenhaus, i tretze prescriptors de mitjans de comunicació com ara Israel Hayom, Walla Ynet i Yolo blog, amb l'objectiu de donar a conèixer i divulgar l'oferta turística específicament cultural i d'activitats a la natura de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

En el decurs de la trobada, els assistents a l'esdeveniment van mostrar interès a conèixer Catalunya i localitats i espais amb vestigis jueus, com ara Girona, Besalú i Castelló d'Empúries, com també rutes i itineraris en parcs i espais naturals protegits de les àrees de l'interior i el Pirineu de Girona.

Aquesta acció s'emmarca en el Pla d'accions 2019 del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i, properament, per al febrer de 2020, està programat participar a la fira IMTM de Tel-Aviv, des de l'estand promocional de Catalunya, per donar continuïtat a la promoció en el mercat israelià.

El perfil del turista israelià a Catalunya

A Catalunya, segons dades de l'Observatori del Treball i Model Productiu, l'any 2018 hi van arribar un total de 172.000 israelians; un 13,5 % més respecte del 2017. Aquest increment es tradueix en un augment de la despesa del 25,8 %, que representa fins a un total de 203 milions d’euros. El turista israelià es caracteritza per fer una elevada despesa diària: 331,9 euros, que estan molt per sobre dels 185 euros de mitjana del turista internacional a Catalunya.

Des del 2010, aproximadament, Catalunya és un dels destins més populars a Israel. Això significa que Catalunya és líder dins l'Estat espanyol: capta el 54,1 % de les arribades d’israelians a Espanya, segons dades de l'Idescat.

Quatre companyies aèries ofereixen vols regulars i directes entre l'Aeroport Ben Gurion (Tel-Aviv) i l'Aeroport de Barcelona. Alhora, el mercat israelià està estructurat de manera tradicional: els quinze operadors turístics principals dominen el mercat (Amsalem, Issta i Eshet, entre d'altres).

Tot i això, segons dades del Ministeri de Turisme d'Israel, el sector en línia ha evolucionat molt ràpidament, amb l'aparició de diferents portals d'informació turística (blogs o webs) i de reserva. I durant la primera meitat del 2018, els comparadors de preus concentren el 54 % de les compres en línia fetes al país, un percentatge a l'alça en els darrers anys.

El 95,3 % dels turistes van arribar a Catalunya per motius de lleure, oci i vacances, i un 67,8 % (un 14 % menys que el 2017) ho van fer sense paquet turístic (amb tots els serveis inclosos). El 88 % es van allotjar en hotels, i el 53,8 % van pernoctar-hi entre quatre i set nits. El 57,7 % van visitar Catalunya fora de la temporada alta.

El mercat israelià està creixent a un ritme anual del 15 % a escala internacional. Aquest creixement està lligat a una economia pròspera, al major interès per viatjar i, molt probablement, a l'augment del mercat digital.

Prem per veure més contingut per a tu