El port de Roses ha obert aquest dilluns la temporada de creuers amb l'arribada de la companyia de luxe Crystal Esprit. Les instal·lacions preveuen la millor temporada arribant als 6.000 passatgers, un 15% més que l'any passat però amb les mateixes escales, vuit en total.

El 63% de les companyies que hi atracaran seran de luxe i la major afluència serà durant els mesos de juny, setembre i octubre. El Crystal Esprit visita per primera vegada Roses amb 49 passatgers i 89 tripulants a bord. El vaixell ha arribat al port rosinc a les vuit del matí des de Barcelona i salparà a les set de la tarda cap al port francès de Marsella. Entre les prestacions que ofereix, hi ha un petit submarí per observar el fons marí de les zones més exòtiques del món.

Roses ha donat el tret de sortida a la que espera que sigui la seva millor temporada de creuers. Les instal·lacions preveuen arribar als 6.000 passatgers amb vuit escales, un 15% més que l'any passat (quan n'hi van haver 5.200) però amb les mateixes escales. Enguany, tres creuers faran la seva escala inaugural al municipi.

El primer a fer-ho ha estat el Crystal Esprit però també ho faran el Wind Surf i el Marella Discovery 2, que hi farà tres escales amb una mitjana de 1.800 passatgers per vaixell. A més, Roses rebrà per primer cop dues companyies nord-americanes (la Crystal Cruises i la Windstar Cruises). També destaca la continuïtat de la companyia Seadream Yacht Club, que farà dues escales amb el Seadream I.

L'activitat de creuers a la població durarà sis mesos però la major afluència es concentrarà entre el juny i l'octubre, amb dues escales cada mes.

La majoria de les navilieres que hi atracaran seran de luxe. En concret 6 de cada 10 portaran turistes d'alt nivell adquisitiu a la Costa Brava. L'alcaldessa, Montse Mindan, assegura que aquesta situació referma que el municipi té un "target" de qualitat i que serveix per posicionar la comarca al món.

89 tripulants per a 49 passatgers

El creuer Crystal Esprit ha atracat al port a les vuit del matí provinent de Barcelona i salparà a les set de la tarda en direcció el port de Marsella. A bord, porta 49 passatgers i 89 tripulants. Aquest matí a primera hora els turistes han desembarcat per participar en l'activitat de pesca-turisme a la badia i una trentena s'han decantat per fer una ruta amb bicicletes elèctriques a una bodega per realitzar un tast de vins.

El vaixell de luxe navegarà durant set dies per la Mediterrània occidental. La ruta s'acabarà a Niça el 25 de maig, Abans pararà a diversos punts de la Costa Blava francesa com Cavalaira de Mar, Sant Tropetz, Canes i Antíbol.

L'embarcació, amb bandera de Bahames, pertany a la nord-americana Crystal Cruises i té una eslora de 86 metres, una manera de 14 i un calat de 3,8 metres de profunditat. Ofereix als seus clients un servei de 24 hores amb una diverses prestacions com piscina, sauna, gimnàs, un spa, a més d'una plataforma per fer esports nàutics com esquí aquàtic, caiacs o llanxes pneumàtiques.

D'altra banda, compta amb un petit submarí per observar el fons marí a les zones més exòtiques del món per on viatja.

Millores a les instal·lacions i un nou dic

Sobre la possible construcció d'un nou dic perquè els creuers de grans dimensions puguin atracar al port, el responsable territorial de la Zona Portuària Nord de Ports de la Generalitat, Joan Pere Darbra, ha dit que la voluntat de la Generalitat és mantenir l'activitat de les instal·lacions i millorar-les. Malgrat això, ha admès que al pla d'inversions no està prevista cap actuació en aquest sentit però que "es pot estudiar i valorar en un futur".