Segueix-nos a les xarxes socials:

Viticultura

El celler Vinyes d'Olivardors de Capmany triomfa als Vinari 2016

El Vd'O 1.10 2010 va empatar en el primer lloc amb el Vall Llach de Finca Mas de la Rosa 2013 del Priorat

El celler Vinyes d'Olivardors de Capmany triomfa als Vinari 2016JORDI PLAY

L'Auditori de Vilafranca del Penedès va acollir, divendres a la nit,l'acte de lliurament de la quarta edició dels Premis Vinari, per donar a conèixer els millors vins de Catalunya i que va proclamar els vins negres Vd´O 1.10 2010 del celler Vinyes d´Olivardots (DO Empordà) i el Vall Llach Vi de Finca Mas de la Rosa 2013 (DOQ Priorat), i el cava Jaume Giró i Giró Selecte Gran Reserva Brut Nature 2008 com a millors vins i escumós catalans d´aquest 2016.

Els vins van participar en dotze categories, cadascuna de les quals va rebre un Vinari d'Or, tres Vinari de Plata i cinc Vinari de Bronze, més algun extra en cas d'empat. Així mateix, com a novetat, enguany s´han incorporat nous reconeixements, com el Premi Vinari NISSAN al Millor Vi Ecològic -per a Bernat Oller 2014, del celler Heretat Oller del Mas; El Premi Vinari AGBAR a la Millor Etiqueta de Vi, per a Negre de Folls 2015 de Vins de Pedra; i els Vinaris Especials a les DO, que reconeixen els tres millors vins de cadascuna de les Denominacions d'Origen de Catalunya.

Vinyes velles, sòl de pissarra i carinyena, la fórmula guanyadora

El Gran Vinari d'Or 2016, que distingeix el millor vi català, ha estat concedit ex aequo per al Vd´O 1.10 2010 del celler Vinyes d´Olivardots i el Vi de Finca Mas de la Rosa 2013 del celler Vall Llach. Són vins negres de guarda, amb llargues criances en fusta de 16 mesos en ambdós casos. I també elaborats, tots dos, amb la varietat negra samsó (carinyena), plantada en sòls de pissarra.

El primer, mostra el terrer i l´expressió de l´Empordà, procedent de les vinyes velles que va adquirir Vinyes d´Olivardots en la seva cerca de varietats autòctones als municipis entre Vilamaniscle i Rabós de l´Empordà. Aquestes són les vinyes que tenen amb més altitud de l´Empordà, a uns 200 metres respecte el nivell del mar, que li aporta una mineralitat molt especial als raïms. Per l´altra banda, el Mas de la Rosa és un dels quatre vins de finca qualificada reconeguts a Catalunya, elaborat a vinyes velles de Porrera, plantades en costers de forta pendent. És el vi més exclusiu del celler, molt profund i estructurat, amb l´expressió exquisida de les carinyenes de la zona.

Aquests mateixos vins han guanyat els Vinari d'Or en la categoria de Vins Negres de Guarda i el Vinari d'Or Especial de la DO Empordà i DOQ Priorat, respectivament. Els prop de seixanta tastadors que han puntuat a cegues els vins participants, han reconegut amb aquest guardó la sofisticada expressió aromàtica, la poderosa estructura, el volum en boca i l´elegància d´aquests dos vins.

Prem per veure més contingut per a tu