Segueix-nos a les xarxes socials:

Nomenaments

Josep Piqué deixa la presidència de Vueling

Àlex Cruz presidirà l'aerolínia després de l'entrada d'IAG

Josep Piqué deixa la presidència de VuelingACN

Els set consellers independents de Vueling, inclós el president, Josep Piqué, deixaran el seu càrrec, segons un comunicat de la companyia aèria, que recentment va ser absorbida per International Airlines Group (IAG). Així ho estableix l'acord a què va arribar l'últim Consell d'Administració d'IAG , que ara es reemplaçarà per un altre órgan de govern "adaptat a la nova realitat de la companyia com a societat no cotitzada". En el comunicat s'explica que les responsabilitats dels fins ara consellers "tenien sentit en una companyia cotitzada i sense accionista majoritari". El nou órgan serà presidit per l'actual conseller delegat, Àlex Cruz. Piqué presidia l'aerolínia de baix cost des del 2007.

En el comunicat Vueling afirma que ara inicia una nova etapa sota el control d'IAG i amb un Consell d'Administració "purament intern, més operatiu i focalitzat en el dia a dia de l'aerolínia".

El nou president de Vueling, així com IAG, aspiren a mantenir una "estreta relació amb Piqué senpre que sigui compatible amb les seves noves responsabilitats professionals", afegeix el comunicat de la companyia.

La sortida de Josep Piqué forma part de la remodelació de l'aerolínia catalana des que va entrar en l'òrbita d'IAG, el novembre passat. IAG va llençar llavors una OPA sobre el 100% de les accions de Vueling que va ser acceptada per la majoria d'accionistes i va passar a controlar la companyia catalana, una operació que va ser valorada positivament per Piqué.

L'aerolínia catalana és actualment líder a l'Aeroport de Barcelona-El Prat i va obtenir gairebé 30 milions d'euros de beneficis el 2012.

Prem per veure més contingut per a tu