Jordi Barrufet, que l’any 2020 va publicar la seva novel·la Marcel Lacroix, el càtar ignorant, serà l'autor convidat en la segona edició del club de lectura de Sant Pere de Rodes. L'obra de l'escriptor s'ambienta en el segle XIII, en el marc del genocidi dels càtars a mans de l’Església. Dins la trama literària juga un paper molt important la Bíblia de Rodes, bessona de Ripoll, un tresor que aquest any, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament del Port de la Selva, s'ha pogut exposar en format facsímil a la mateixa església del monestir.

El primer club de lectura de novel·les i textos ambientats entre les parets del monestir va tenir lloc el passat mes de juny i va comptar amb la presència de l’escriptora gironina Núria Esponellà, que l’any 2009 va publicar la novel·la “Rere els murs” guanyadora del Premi Néstor Lujan de Novel·la Històrica.

Aquesta activitat forma part del conjunt d’accions commemoratives de l’any del Mil·lenari, que s’allargaran fins el 2023, i compten amb concerts de cant gregorià, exposicions i visites comentades entre altres activitats culturals i literàries.