Terra de Trobadors, la festa medieval de referència a Catalunya, celebra del 9 a l’11 de setembre la seva XXX edició. Per commemorar aquesta edició tan especial, el festival evocarà la construcció de la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries amb diverses activitats. Entre les propostes dedicades a la temàtica d’enguany destaca un mapping sobre la façana de l’anomenada Catedral de l’Empordà.

Les empreses especialitzades Groc.tv i Playmodes han preparat un espectacle únic per a l’ocasió que projectarà imatges en 3D per apropar-nos a la història i les particularitats arquitectòniques del temple. Una altra de les propostes dedicades a la construcció de la basílica de Castelló d'Empúries és la recreació d’una zona d’oficis, anomenada la Fàbrica Gòtica, que permetrà als visitants conèixer alguns dels artesans i maquinària que van ajudar a l’edificació del temple.

Missa del segle XV

El públic també podrà gaudir, dins de la nau gòtica, dels cants d’una missa del segle XV, període en què es va crear el retaule de La Candelera. Les actuacions musicals, programades dins del cicle So de Lonh, aniran a càrrec del conjunt vocal Schola Antiqua, especialitzat en la recuperació del cant gregorià, i de l’agrupació Locus Desperatus, que cantarà la Missa se la face ay pale, de Guillaume Dufay.

Seran tres dies de Festival Terra de Trobadors amb un munt d’activitats i moltes novetats. Durant les tres jornades, Castelló d’Empúries tornarà a transformar-se en una vila medieval. L’esdeveniment, amb més de 40.000 espectadors anuals, programa enguany un munt d’activitats i moltes novetats per commemorar, com cal, els trenta anys del festival. El programa d’aquesta edició tan especial es donarà a conèixer a final de mes.

L’esdeveniment està organitzat per la Coordinadora de Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries, amb la col·laboració de l’Ajuntament. Més d’una vintena d’entitats col·laboren en l’esdeveniment, organitzen bona part de les activitats programades i han estat històricament les principals impulsores d’aquesta festa cultural, popular i festiva.

Programació, a finals de mes

La programació del Festival es donarà a conèixer a finals d’aquest mes. Val a dir que el fet que en cada edició s’hagi combinat la presència d’espectacles de companyies professionals i de les entitats del poble ha fet que el festival tingui una riquesa especial. El mercat, el torneig i el sopar hi han estat pràcticament sempre i enguany pels trenta anys, la celebració d’aquest esdeveniment tornarà a la normalitat amb un munt de propostes i activitats.