Segueix-nos a les xarxes socials:

Blaumut porta a Girona la seva particular fusió de la música clàssica i el pop a l'estrena d''Olímpica i Primavera'

La formació ofereix un concert centrat en el nou disc però sense oblidar grans èxits de la seva carrera

This browser does not support the video element.

Blaumut va actuar al Festival Strenes de GironaACN

Blaumut ha tornat a Girona per presentar el seu nou disc 'Olímpica i Primavera', el cinquè àlbum d'estudi on el grup reafirma la seva aposta per acostar la música clàssica al món del pop. Ho ha fet en el marc del festival Strenes i la banda ha omplert l'Auditori al ritme de les noves cançons però també d'un ampli repertori de clàssics que els han acompanyat durant deu anys. La primera a sonar ha estat 'Obertura' i mica en mica han anat desgranant les principals peces del seu darrer àlbum. Sense oblidar, això sí, alguns dels èxits de la seva trajectòria com 'Bicicletes', '21 botons' o 'Pa amb oli i sal'.

Havien publicat el seu quart disc pocs abans que esclatés la pandèmia i s'instaurés el confinament. Era '0001' -que avui també han interpretat- i poc sabien els seus protagonistes que es convertiria en el predecessor de 'Olímpica i primavera'. El cinquè disc de la banda va néixer –literalment- en un "somni" d'un dels seus integrants, el vocalista i compositor Xavi de la Iglesia, i es va gestar a distància.

El resultat va ser pràcticament un misteri fins el mes de març, quan el grup va anunciar el nom del disc i va anar desgranar les deu cançons que l'integren. El festival Strenes s'ha convertit aquesta nit en l'escenari escollit per endegar la gira de presentació de l'àlbum.

La banda ha pujat a l'escenari enmig d'aplaudiments amb la cançó 'Obertura' i ràpidament ha aconseguit connectar amb el públic assistent de la mà del seu peculiar repertori, on la clàssica i el pop es fusionen en una constant experimentació. I tot plegat amb una posada en escena gens convencional: instruments de cambra que combinats al ritme de la bateria i la guitarra.

Durant l'actuació, el grup integrat per de la Iglesia (veu i guitarra), Oriol Aymat (violoncel i veus), Vassil Lambrinov (violí), Manuel Krapovickas (baix) i Toni Pagès (bateria) han repassat les peces del nou àlbum com 'Atles', 'Mercromina', 'El riu' o 'L'innocent' però tampoc han descuidat alguns dels grans temes que els han acompanyat durant aquests deu anys, després de debutar amb el disc 'El turista'.

'Bicicletes', '21 botons' o l'esperat 'Pa amb oli i sal' han estat alguns dels temes escollits per repassar la seva trajectòria. 'El primer arbre del bosc' ha posat punt i final a l'actuació.

El festival a ple rendiment

Els concerts de l'Strenes continuen aquest dissabte amb l'actuació de Ramon Mirabet al Teatre Municipal de Girona i divendres vinent serà el torn de Macaco, que també hi presentarà el seu nou disc juntament amb Jorge Drexler, que ho farà a l'Auditori.

El festival s'allargarà fins al 21 amb Magalí Sare al Petit Palau de Barcelona, que clourà l'edició d'enguany. Abans, artistes com Suu, els Pets o Dorian passaran pels seus escenaris.

Prem per veure més contingut per a tu