Segueix-nos a les xarxes socials:

L’obra periodística de Joan Guillamet Tuèbols entra al fons de la biblioteca de Figueres donada pel seu fill

"El pare, Joan Guillamet Tuèbols, no va parar d’escriure a diaris, revistes i llibres sobre Figueres i l’Empordà", ha dit Jaume Guillamet

L’obra periodística de Joan Guillamet Tuèbols entra al fons de la biblioteca de Figueres donada pel seu fillBIBLIOTECA FAGES DE CLIMENT

El periodista Jaume Guillamet Lloveras ha fet donació a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres, en representació de la seva família, de documentació de l’obra periodística del seu pare, Joan Guillamet Tuèbols, compresa entre els anys 1950 i 2010. En aquests arxius, s'hi inclouen retalls de premsa, articles originals mecanoscrits i obra literària manuscrita i mecanoscrita; un document inèdit sobre història de la bruixeria, escrit el 1964 en castellà, i una carpeta amb documentació sobre l’escriptor Fages de Climent, a més de dos números de la revista Aula 13 (1962 i 1963) i guions per a programes de ràdio.

"El pare, Joan Guillamet Tuèbols, no va parar d’escriure a diaris, revistes i llibres sobre Figueres i l’Empordà", ha escrit Jaume Guillamet en el seu compte de Twitter (@jaumeguillamet), i en el mateix missatge ha agraït a la biblioteca de Figueres, en nom dels seus germans i d'ell mateix, que hagi acceptat aquesta documentació per posar-la a l’abast de tothom.

La Biblioteca Fages de Climent ha informat que properament començarà a fer l’inventari i la digitalització de la documentació, que passarà a formar part dels fons i biblioteques personals conservats a la Fages de Climent. 

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha declarat que és "un privilegi per a l'Ajuntament de Figueres comptar amb el fons documental del periodista i escriptor figuerenc Joan Guillamet i Tuébols a la Biblioteca Fages de Climent". "La seva ploma àgil recorre la història de Figueres i comarca. Agraïts a la família i a Jaume Guillamet per aquest gest", ha dit el regidor. 

Prem per veure més contingut per a tu