El periodista Jaume Guillamet Lloveras ha fet donació a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres, en representació de la seva família, de documentació de l’obra periodística del seu pare, Joan Guillamet Tuèbols, compresa entre els anys 1950 i 2010. En aquests arxius, s'hi inclouen retalls de premsa, articles originals mecanoscrits i obra literària manuscrita i mecanoscrita; un document inèdit sobre història de la bruixeria, escrit el 1964 en castellà, i una carpeta amb documentació sobre l’escriptor Fages de Climent, a més de dos números de la revista Aula 13 (1962 i 1963) i guions per a programes de ràdio.

"El pare, Joan Guillamet Tuèbols, no va parar d’escriure a diaris, revistes i llibres sobre Figueres i l’Empordà", ha escrit Jaume Guillamet en el seu compte de Twitter (@jaumeguillamet), i en el mateix missatge ha agraït a la biblioteca de Figueres, en nom dels seus germans i d'ell mateix, que hagi acceptat aquesta documentació per posar-la a l’abast de tothom.

La Biblioteca Fages de Climent ha informat que properament començarà a fer l’inventari i la digitalització de la documentació, que passarà a formar part dels fons i biblioteques personals conservats a la Fages de Climent. 

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha declarat que és "un privilegi per a l'Ajuntament de Figueres comptar amb el fons documental del periodista i escriptor figuerenc Joan Guillamet i Tuébols a la Biblioteca Fages de Climent". "La seva ploma àgil recorre la història de Figueres i comarca. Agraïts a la família i a Jaume Guillamet per aquest gest", ha dit el regidor.